Gazzelilerin soğuk ile mücadelesi endişelendiriyor

Kuzeydeki bölgelerde yaşamını sürdüren binlerce çocuk, yaşlı ve hastanın soğuktan ölebileceği ve bu bölgelerde tüp, odun ve kömür gibi malzemelere erişim sağlanamadığı açıklandı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Geçtiğimiz günlerde yağmur sebebiyle yerinden edilen Filistinlilerin yaşadığı çadırların sular altında kalması sonrası Gazze'deki Sosyal Kalkınma Bakanlığı yazılı açıklamada bulundu.

Bakanlık, özellikle kuzey bölgesinde birçok çocuk, yaşlı ve hastanın ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

ODUN, KÖMÜR VE TÜP GİBİ MALZEMELERE ULAŞILAMIYOR

Kışın yaklaşması ile birlikte Gazze'de yaşam mücadelesi daha da zorlu hale geldi.

Özellikle kuzeyde tüp, odun ve kömür gibi malzemelerin bulunmaması sebebiyle binlerce çocuk, yaşlı ve hastanın yaşamını kaybedebileceği bildirildi.

Birçok Gazzeli vatandaşın hayatının tehlikeye girdiğinin bildirildiği açıklamada pek çok ailenin, tüp olmaması sebebiyle ev eşyalarından elde ettikleri tahta parçalarını yaktığı açıklandı.

YAKIT ÇAĞRISI YAPILDI

Yağışlar sonrası çadırların yüzde 74'ü kullanılamaz durumda olan Gazze için uluslararası kurumlara yapılan çağrıda, insani bir felaket yaşanmadan önce Gazze'ye yakıt malzemesi sağlanması talep edildi.

İNSANİ BİR FELAKET BEKLENİYOR

Konuya ilişkin 14 Eylül'de açıklamada bulunan Gazze'deki hükümet, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte 2 milyon yerinden edilmiş Filistinliyi insani bir felaketin beklediğini duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Dünya Haberleri

  1. İlham Aliyev'den Ermenistan'ı silahlandıran ülkelere gözdağı
  2. Ayın yüzeyinde su işaretleri keşfedildi
Sonraki Haber