Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deif'e suikast: Hayatını kaybetti

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif’in 13 Temmuz’daki İsrail saldırısında öldürüldüğü açıklandı.

7 Ekim 2023'te Gazze topraklarında başlayan İsrail zulmü, yeni bir boyut kazandı.

Hamas Lideri İsmail Heniyye'nin İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin yankıları sürerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Heniyye suikastının ardından İsrail, Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif ile ilgili bir duyuru yaptı.

HAMAS'IN ASKERİ KANADINA SALDIRI

İsrail, Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'in, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, “IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri), 13 Temmuz 2024 tarihinde IDF savaş uçaklarının Han Yunus bölgesini vurduğunu ve istihbarat değerlendirmesinin ardından Muhammed Deif'in saldırıda ortadan kaldırıldığının teyit edilebileceğini duyurdu.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Muhammed Deif, Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el Kassam Tugayları'nın lideri olarak görev yapıyordu.

HAMAS'IN İKİ NUMARASI OLARAK BİLİNİYORDU

Deif, Hamas'ın iki numarası olarak biliniyordu.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı yöneten Deif, Gazze'deki tünellerin de mimarlarındandı.

Hamas'ın askeri lideri ve en baskın figürlerinden biri olan Deif, İsrail'in en çok arananlar listesinin en başında yer alıyordu.

Ayrıca Muhamemd Deif ile birlikte saklanan Han Yunus tugayının komutanı Raf'a Salameh ve saldırının gerçekleştiği yerde bulunan diğer Hamas üyeleri de öldürüldü.

EN AZ 71 KİŞİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRININ ARDINDAN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

İsrail Ordusu, 13 Temmuz'da “güvenli olduğunu” iddia ettiği El Mevasi bölgesine saldırı düzenlemişti.

Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 71 kişinin öldüğünü, 289 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail Ordu Radyosu tarafından yapılan açıklamada, Han Yunus yakınlarında düzenlen saldırıda hedefin "çok önemli" olduğu vurgulanarak, "Hedef, Hamas askeri lideri Muhammed Deif'di." ifadelerine yer verilmişti.

HENİYYE SUİKASTI

Hamas Lideri İsmail Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Heniyye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

Dünya Haberleri

  1. Brüksel metrosunda doğan bebeğe ömür boyu ücretsiz abonelik
  2. İsrail yine saldırdı! Nasrallah: İsrail'e yanıt vereceğiz
Sonraki Haber