İsrail medyası yazdı: Savunma Bakanı Gallant görevden alınacak

İsrail medyası, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun çok kısa bir süre içerisinde Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden aldığını duyuracağını yazdı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Gazze'ye ölüm yağdıran ve masumları katleden İsrail ordusunda çözülmeler sürüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant arasında sorunlar olduğunu, İsrail medyası yazdı.

İsrail resmi televizyonu KAN, haberi güvenli kaynaklara dayandırdığını ve Gallant'ın görevden alınmasının "an" meselesi olduğunu söyledi.

Ayrıca haberde, Netanyahu'nun ofisi ve Adalet Bakanı Yariv Levin ile Yeni Umut Partisi Başkanı Gideon Saar arasında "ateşli müzakerelerin" sürdüğü aktarıldı.

YERİNE GELECEK İSİM DE HAZIR

Her iki tarafın da üzerine varılacak anlaşmanın ilanı için "son rötuşlarla" meşgul olduğu ifade edildi.

Ayrıca adı belirtilmeyen kaynaklardan aktarılan bilgilerde, görevden alınacak Gallant'ın yerine Savunma Bakanlığı koltuğuna Saar'ın getirilmesinin beklendiği ifade edildi.

Öte yandan Yediot Ahronot gazetesi, Gazze Şeridi'nde tutulan İsraillilerin ailelerinin aralarında bulunduğu yüzlerce göstericinin, Saar'ın Tel Aviv'deki evinin önünde hükümete katılmasına karşı çıktıklarına ilişkin protesto düzenlediklerini yazdı.

SALDIRI ÇAĞRISINA GALLANT KARŞI ÇIKTI

Haaretz gazetesi de haberinde, Netanyahu'nun ofisinin, son günlerde Başbakan'ın İsrail ordusuna Lübnan'a yönelik büyük çaplı saldırı başlatma çağrısında bulunduğu ancak Savunma Bakanı Gallant'ın buna karşı çıktığına ilişkin mesajları dolaşıma soktuğunu belirtti.

Haberde, Netanyahu'nun Lübnan'a yönelik saldırının gerçekleşip gerçekleşmemesine bakılmaksızın Gallant'ı görevden almak için zemin hazırladığı ileri sürüldü.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aylardır Netanyahu'ya Gallant'ı görevden alması yönünde çağrıda bulunduğunu ve bunu hemen yapmanın zamanı geldiğini belirterek, "Kuzeyde bir karar verilmesi gerekiyor ve Gallant buna liderlik edecek doğru adam değil." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Dünya Haberleri

  1. Brüksel metrosunda doğan bebeğe ömür boyu ücretsiz abonelik
  2. İsrail yine saldırdı! Nasrallah: İsrail'e yanıt vereceğiz
Sonraki Haber