İsrail ordusundan Lübnan'da yerinden edilenlere uyarı: Evlerinize dönmeyin

İsrail'in saldırıları nedeniyle Lübnan’ın güneyinden göç edenlere yönelik uyarıda bulunan Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, saldırıların devam ettiğini bildirdi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

İsrail ordusu, Gazze'de kadın ve çocuk ayırt etmeden işlediği insanlık suçlarına bir yenisini daha ekleyerek, bu kez Lübnan'da sivil halkı hedef alıyor...

Bu kapsamda İsrail, Hizbullah'ın füze saldırılarını bahane ederek Lübnan'da sivil yerleşim yerlerine hava saldırıları düzenliyor.

"EVLERİNİZE DÖNMEYİN"

Lübnan’ın güneyinden göç edenlere yönelik açıklama, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'den geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Adraee, Lübnan'ın güney bölgelerinden İsrail saldırıları sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalanlara seslenerek şöyle dedi:

İsrail ordusunun saldırıları devam ediyor. Can güvenliğiniz için ikinci bir duyuruya kadar evlerinize dönmeyin.

LÜBNAN'DAN FIRLATILAN FÜZE İMHA EDİLDİ

Ayrıca Adraee, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de sirenlerin çaldığına dikkat çekerek, Lübnan’dan fırlatılan bir füzenin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini duyurdu.

İSRAİL SALDIRILARINDA LÜBNAN’DA 558 CAN KAYBI

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazı ve telsizleri patlatarak düzenlediği saldırılar sonrası gerilim hızla artarak devam ediyor.

Sivil halkı hedef alan İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenleyen İsrail ordusunun saldırılarına ilişkin Lübnan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Dünya Haberleri

  1. Keir Starmer vatandaşlarına seslendi: Lübnan'ı terk edin
  2. Papa'dan Lübnan çağrısı: Gerginliğin tırmanmasını durdurun
Sonraki Haber