NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'ye gideceğim

Stoltenberg, Erdoğan ile görüşme gerçekleştireceğini duyurdu. Konteyner sevkiyatına değinen NATO yetkilisi, "Birkaç gün içinde göndermeyi planlıyoruz" dedi.

NATO'dan, depremlerden etkilenen Türkiye'ye destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Genel Sekreter Jens Stoltenberg, açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, yarın Türkiye'ye ziyaret düzenleyeceğini duyurdu.

Erdoğan ile görüşecek

Stoltenberg, ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceğini, NATO'nun dayanışma mesajını ileteceğini kaydetti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Çavuşoğlu ile görüşmek üzere yarın Türkiye'de olacağım. Dayanışmamı ve taziyelerimi ileteceğim. NATO ve müttefiklerinin ne şekilde yardım desteği sağlamaya devam edebileceğini ve acıyı ve korkunç depremlerin sonuçlarını hafifletmeyi görüşeceğim.

Türkiye'ye destek mesajı

Askeri ittifaka üye ülkelerin tamamının Türkiye'ye desteğini ifade ettiğini belirten Stoltenberg, yardımların farklı türlerde sürdürüldüğünü kaydetti.

Sarsıntılar nedeniyle yerinden olan insanların durumuna işaret eden Stoltenberg, şunları söyledi:

"Birkaç gün içinde göndermeyi planlıyoruz"

NATO, yerinden olan insanlar için barınaklar sağlamaya karar verdi. Birkaç gün içinde Türkiye'ye göndermeyi planlıyoruz.

1000 konteyner için nakliye hazırlığı

NATO, depremlerden etkilenen kişilerin barınması için Türkiye'ye göndereceği 1000 konteynerin nakliyesini hazırlıyor.

NATO'nun Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, en az 1000 konteynerden oluşacak ve depremzedelerin barınmasını sağlayacak tesislerin Türkiye'ye gönderilmesi için hazırlıklar bir süre önce başladı.

Depolarda tutulan konteynerler çıkarıldı

"Yarı kalıcı" barınma tesislerinin Türkiye'ye nakliyesi ve kurulması için önce 6 kişilik keşif ekibi saha incelemesi yaptı.

Ardından İtalya'nın Taranto kentindeki NATO Güney Operasyon Merkezi'nde depolarda tutulan konteynerlerin çıkarılması ve nakliye için yerleştirilmesine başlandı.

Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nın koordine ettiği nakliye çalışmaları kapsamında konteynerlerin ilk bölümünün nakliyesi gelecek hafta yapılacak.

En az 2 bin kişiyi barındıracak

Yarı kalıcı barınma ünitelerinde en az 2 bin kişinin barınma imkanı bulması bekleniyor.

Normalde NATO'nun tatbikatları ve operasyonlarında kullanılan karargah komplekslerinden oluşan tesislerin ısınma, jeneratör ve tıbbi tedavi alanları gibi imkanları içerdiği belirtilmişti.

Ünitelerin gönderilmesine yönelik çalışmaları NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı (SACEUR) Orgeneral Christopher Cavoli yönetiyor.

Dünya Haberleri

  1. ABD'den Orta Doğu'daki üslerine ek askeri destek
Sonraki Haber