Olaf Scholz'dan İran'a: Füze saldırıları durdurulmalıdır

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail'e balistik füze saldırıları düzenleyen İran'a, saldırıların durdurulması konusunda çağrıda bulundu.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Orta Doğu'yu kana bulayan İsrail ordusu, Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Bölgede gerginlik tavan yaparken İran, İsrail'in katliamına misilleme saldırılarıyla karşılık verdi.

İsrail'in kara harekatı başlattığını duyurmasının ardından İran, İsrail'in birçok noktasına balistik füze saldırıları düzenledi.

Sınırda yaşanan çatışmalar sürerken, birçok devlet başkanı saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İRAN'IN FÜZE SALDIRILARI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KINANMALIDIR"

Almanya Başbakanı Scholz ise, İran-İsrail gerilimine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Scholz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları mümkün olan en güçlü şekilde kınanmalıdır. Bu durum Orta Doğu'da zaten gergin olan durumun daha da tırmanması tehlikesini doğurmaktadır.

"İRAN TÜM BÖLGEYİ ATEŞE VERME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA"

İran tüm bölgeyi ateşe verme riskiyle karşı karşıyadır ve bu her ne pahasına olursa olsun engellenmelidir. Hizbullah ve İran, İsrail'e yönelik saldırılarını derhal durdurmalıdır.

"ATEŞKES İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İran'ın dünkü saldırılarının püskürtülmesinin, İsrail Hava Savunma Kuvvetleri ve müttefikleri sayesinde mümkün olduğunu vurgulayan Scholz, "Ortaklarımızla birlikte İsrail ile Hizbullah arasında ateşkes sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz. Böyle bir ateşkes, Hizbullah'ın İsrail ile olan sınır bölgesinden çekilmesi gerektiğini açıkça belirten BM Güvenlik Kararı 1701'in tam uygulanmasının başlangıcı olmalıdır. Bu, insanların kuzey İsrail'e dönüşünün yolunu açacak ve aynı zamanda Lübnan'ın devletini pekiştirme olasılığının önünü açacak." değerlendirmesinde bulundu.

"KALBİMİZ REHİNELER VE AİLELERİYLE BİRLİKTE"

Scholz ayrıca, "Bugün, Hamas'ın İsrail'e yönelik korkunç saldırısının yıl dönümünden sadece birkaç gün önce kalbimiz rehineler ve aileleriyle birlikte. Onların kaderi, ABD Başkanı Joe Biden'ın önerilerine dayanarak tarafların bir anlaşmaya varmasına bağlı." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Dünya Haberleri

  1. 'İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’a son ana kadar bilgi verilmedi' iddiası
  2. Japonya'da, ABD savaşından kalma bomba infilak etti
Sonraki Haber