BEKÇİ ALIMI 2023! Polis Akademisi bekçi alımı başvuruları nasıl ve nereden yapılır, şartları nelerdir?

Polis Akademisi Başkanlığı 1250 bekçi alımı gerçekleştiriyor. Başvuruları bugün başladı. Peki bekçi alımı başvuruları nasıl ve nereden yapılır? Başvuru şartları nelerdir?

Giriş: 18.01.2023 - 08:42 Güncelleme:

26 ilde istihdam edilmek üzere toplamda 1250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Polis Akademisi bekçi alımları başvuruları 18 Ocak 2023 Çarşamba (bugün) başladı. İlanı değerlendirmek isteyen binlerce aday başvuru sürecini araştırıyor. Peki KPSS şartı var mı? Bekçi başvuruları nasıl ve nereden yapılır? Maaşı ne kadar ve şartları neler? İşte merak edilenler…

2023 bekçi alımı başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

Bekçi alımı için adaylar, 18 Ocak 2023 - 03 Şubat 2023 tarihleri arasında “http://www.pa.edu.tr” adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

Bekçi alımı başvurularuna ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavına ön başvuruda bulunacak olan adayların Aday İşlemleri Sisteminde “aday bilgilerini güncelle” butonuna tıklayarak bilgilerini güncellemesi gerekmektedir. Aday bilgilerini güncellemeden başvuru yapan adayların sorumluluğu kendisine aittir. Ayrıca, adaylar başvuru yapacağı ili kendisi seçeceğinden konuya azami özen göstermeli, başvuru yapacağı ili kontrol ettikten sonra başvurusunu onaylamalıdır.

2023 BEKÇİ ALIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Bekçi alımı başvuru şartları

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) En az 167 cm boyunda olmak,

d) Beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

e) Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde ön başvuruların son günü (03 Şubat 2023) itibarıyla son bir yıl veya daha fazla süredir ikamet ediyor olmak,

f) Ön başvuruların son günü (03 Şubat 2023) itibarıyla askerlik ödevini bitirmiş olmak,

g) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

h) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak.

2023 BEKÇİ ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2023 bekçi maaşları ne kadar?

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.