Van'da motosikletiyle gittiği köylerde çocuklara tatlı ikram ediyor

Van’da "Tatlı yemeyen çocuk kalmasın" sloganıyla harekete geçen tatlı ustası Atilla Karaca, motosikletiyle en uzak köylere kadar giderek çocuklara tatlı dağıtıyor.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

28 yaşındaki Atilla Karaca, öğretmen eşinin tayini nedeniyle üç yıl önce Ankara’dan Van’a taşındıktan sonra şehir merkezinde bir tatlı dükkanı açtı. Eşinin görev yaptığı okulda düzenlenen bir etkinlikte çocuklara tatlı ikram eden Karaca, bu deneyimden ilham alarak kırsalda yaşayan çocuklara da tatlı ulaştırmaya karar verdi.

Son iki yıldır motosikletiyle Van’ın ücra köylerine giden Karaca, ziyaret ettiği okullarda kendi elleriyle hazırladığı meyveli tatlıları çocuklarla buluşturuyor. Tüm bu tatlı ikramlarını kendi imkanlarıyla gerçekleştiren Karaca, çocukların yüzlerinde bir gülümseme yaratmayı hedefliyor.

"KIRSALDAKİ ÇOCUKLARIN DA BU LEZZETİ TATMALARINI İSTEDİM"

Karaca, Van’daki tüm kırsal mahallelere ulaşmayı hedeflediğini belirterek, bugüne kadar iki yıl içinde ziyaret ettiği 100 yerleşim yerinde yaklaşık 10 bin çocuğa tatlı ikram ettiğini söyledi. Tatlıya erişim imkanı bulamayan çocuklara bu lezzeti sunarak onların mutluluğuna ortak olmayı amaçladığını dile getirdi.

Ziyaret ettiği köylerde farklı kültürlerle tanışma fırsatı bulduğunu ifade eden Karaca,

Van'da tüm köyleri gezmek istiyorum. Böylece her öğrenciyi waffle tatlısıyla tanıştırarak bu görevimi tamamlamayı arzuluyorum. Kırsalda yaşayan çocuklar için bu tür tatlılara ulaşmak gerçekten zor. İstiyorum ki, çocuklar ileride şehirlerde ya da üniversitede bu tatlılarla karşılaştıklarında yabancılık çekmesinler. Ben waffle'ı 21 yaşında keşfettim, buradaki çocukların ise bu lezzeti daha erken tanımalarını istiyorum.

dedi.

"ONLAR MUTLU OLUNCA BEN DE MUTLU OLUYORUM"

Karaca, ziyaretleri sırasında çocuklara tatlıyı öğretmenin yanı sıra eğitici bilgiler de aktardığını belirterek,

Çocuklar etkinlik boyunca hem eğleniyor hem de öğreniyor. Onların neşesini görmek beni de mutlu ediyor. Etkinliklerimizde bazen öğrencilerin doğum gününe denk geliyoruz, bu da kutlamaları daha keyifli hale getiriyor. Tatlının tarihçesinden nasıl yapıldığına kadar birçok şeyi anlatıyoruz. Hatta tatlıda kullandığımız meyvelerin nereden geldiğini bile paylaşıyorum. Böylece çocuklar tatlı yapmanın ötesinde yeni bilgiler edinerek eğlenceli zaman geçiriyorlar.

diye konuştu.

Değirmenarkı İlkokulu öğretmeni Leyla Tan ise,

Çocuklar kırsal alanda yaşadıkları için bu tür tatlılara erişimleri çok kısıtlı. Atilla Bey’in köyümüze gelerek çocuklara bu güzel fırsatı sunması hepimizi mutlu etti. Keşke bu tarz etkinlikler köy okullarında daha sık yapılsa.

diyerek duygularını paylaştı.

Daha önce hiç waffle tatmamış olan 4. sınıf öğrencisi Erdem Demir ise, "Çok farklı bir tatlıydı ve tadı gerçekten harikaydı. Yapılışını da bize gösterdi. Babamla çarşıya gittiğimizde mutlaka isteyeceğim." sözleriyle heyecanını dile getirdi.

Eğitim Haberleri

  1. Cihat Yıldız, FETÖ firarisi Adil Öksüz'ü yurt dışına kaçırdığı iddiasıyla hakim karşısında
  2. Kara yollarında fiber ağ uzunluğu hedefi 20 bin kilometre
  3. Fenerbahçe, özel maçta Zenit ile karşılaşacak
Sonraki Haber