ABD, Rusya'ya yaptırımları artıracaklarını açıkladı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Hindistan'da düzenlenen G20 zirvesinde, Rusya'ya yönelik yaptırımları artıracağı bilgisini paylaştı.

Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya, Batılı ülkelerin yaptırımlarına maruz kalmıştı ancak kendisine dünyada en çok yaptırım yapan ülkenin ABD olduğu bilinmekteydi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Hindistan'ın Bengaluru kentinde düzenlenen G20 zirvesine katıldı.

Yelen burada, Rusya'ya var olan yaptırımlarını artıracağına dair bilgi verdi.

"Rusya, savaşta hasar görmüş silahlarını yenilemek istiyor"

Yellen, Rusya'nın, savaşta hasar görmüş silahlarını yenilemek için alternatif yollar aradığına dikkati çekerek, Moskova'ya yaptırımları artıracaklarını ve bunların ihlali konusunu da ele alacaklarını kaydetti.

Rusya'ya yönelik yaptırımların öneminden bahseden Yellen, "Onları (Rusya) savunma konusunda kritik malzemeleri temin edebilecekleri birçok kanaldan mahrum bıraktık." ifadesini kullandı.

ABD'nin Ukrayna'ya maddi destek vermeye devam ediyor

Yellen, ABD'nin Ukrayna'ya gönderilen 46 milyar dolarlık yardıma ilave olarak 10 milyar dolar daha destek sağlayacağını söyleyerek, bu yardımlarda Uluslararası Para Fonunun (IMF) rolünün kritik olduğunu belirtti.

"Çin, G20 üyeleriyle birlikte çalışmalı"

Yellen, koronavirüs salgınının ekonomik yükünün ardından birçok ülkenin "ürkütücü" borç kriziyle karşı karşıya kaldığını belirterek, Çin'i G20 üyeleriyle birlikte çalışmaya çağırdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Ekonomi Haberleri

  1. Eylül ayı enflasyon beklentisi: Yüzde 2,09
  2. Mehmet Şimşek: Ekonomi programımız çalışıyor
Sonraki Haber