Brent petrol düşüş eğilimini 4. haftaya taşıdı

Petrol fiyatları tüm üretim fiyatlarının temelini oluşturduğu için ilgiyle takip ediliyor. İsrail-Filistin çatışmalarının başladığı süreçte savaşın bölge sınırlarını aşma endişesi ile artışa geçen petrol fiyatları, günümüzde düşüş eğilimine girdi.

Geçen hafta enerji emtialarında sert düşüşler görüldü.

Brent petrol de değeri düşen emtialar içinde yer aldı.

76,7 doları test ederek yaklaşık son 4 ayın en düşük seviyesine inen Brent petrolün varil fiyatı, haftayı yüzde 1,2 azalışla 80,5 dolardan tamamladı.

Brent petrol böylelikle düşüş eğilimini üst üste dördüncü haftaya taşıdı.

Petrol fiyatı ABD ve Çin'de yaşanan ekonomik gelişmelerden etkileniyor

Küresel petrol talebine ilişkin endişeler devam ederken ABD ve Çin ekonomisine dair gelişmeler, küresel petrol talebi görünümüne ilişkin endişelere yol açarak fiyatları aşağı yönlü baskılıyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırıma son vereceği düşüncesi ile ABD ekonomisinde artan yavaşlama sinyallerinin bir resesyona dönüşüp dönüşmeyeceğine yönelik endişeler piyasalarda yerini koruyor.

Çin, koronavirüs etkisini üzerinden atamadı

Petrol fiyatlarında Çin önemini koruyor. Koronavirüs salgınının ilk çıkış noktası olan Çin'de toparlanma sinyalleri halen zayıf geliyor.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı ve ikinci en büyük petrol tüketicisi Çin'de açıklanan ekim ayı ekonomik göstergeleri ise üretim, tüketim, yatırım ve istihdam alanlarında koronavirüs sonrası toplanmadaki güçlüklerin sürdüğünü ortaya koyuyor.

Doğalgaz değer kaybetti

New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğalgaz da geçen hafta yüzde 2,4 değer kaybetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Ekonomi Haberleri

  1. Pendik'te abart egzoz araçlı 3 sürücüye 51 bin lira ceza
  2. ABD'nin Gazze politikasını eleştirip görevinden istifa etti
  3. İsrail'den Lübnanlılara "22 köyü boşaltın" uyarısı
Sonraki Haber