Brent petrolün varil fiyatı düştü: 76,47 dolar

Bütün akaryakıt fiyatlamalarının başında olan Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 76,47 dolardan işlem görüyor.

Brent petrol fiyatı düşüşte.

Fiyatların düşüşünde, fiziki piyasada görülen olası daralma işaretleri etkili oldu.

Dün 77,82 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 76,48 dolar seviyesinde tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.25 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,01 azalarak 76,47 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili 73,22 dolardan alıcı buldu.

ORTA DOĞU'DA YAŞANANLAR ENDİŞEYE NEDEN OLMUŞTU

Küresel petrol rezervlerinin çoğunluğunun bulunduğu Orta Doğu'da yükselen tansiyonun ardından çatışmaların daha geniş alana yayılma ihtimali, petrol piyasalarında arz endişelerine yol açtı.

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlediği hava saldırısının ardından Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasıyla bölgede tansiyon yükseldi.

Heniyye'nin suikastından İsrail'i sorumlu tutan İran ve Lübnan Hizbullahı'ndan, Tel Aviv'e karşı misilleme tehdidi gelmişti.

Libya'nın en büyük petrol sahasında üretimin durduğuna ilişkin haber akışı da piyasalardaki arz endişelerini artırdı. Libya'nın güneyindeki Şerare Petrol Sahası, günlük yaklaşık 300 bin varil petrol üretim kapasitesiyle ülkenin üretiminin yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

YAZ DÖNEMİNİN SONUNA YAKLAŞILIRKEN SEYAHATLER AZALDI

Söz konusu veri, yaz döneminin sonuna yaklaşılmasıyla azalan seyahatlerin yakıt talebinde düşüşe neden olduğuna işaret ediyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, resmi stok verilerini gün içinde açıklayacak. Veriler, stokların arttığını gösterirse fiyatların aşağı yönlü seyredeceği öngörülüyor.

RESESYON KORKUSU

ABD'deki resesyon korkusu da petrol piyasalarında talep endişelerini beslemeye ve fiyatları baskılamaya devam ediyor.

BRENT PETROLDE DESTEK VE DİRENÇ KONUMU

Brent petrolde teknik olarak 77,43 ile 79,64 dolar aralığının direnç, 75,22 ile 73,01 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Ekonomi Haberleri

  1. Cevdet Yılmaz, 2025 Bütçe Kanunu Teklifi'ni Komisyon'a getirdi
  2. IMF, Türkiye dahil küresel ekonomik büyüme tahminini revize etti
  3. Hazine alacakları eylül sonunda 25,7 milyar lira oldu
Sonraki Haber