Cevdet Yılmaz: TUSAŞ çalışanlarını çok daha motive gördüm

Ankara'da terör saldırısına uğrayan Türkiye'nin milli gücü TUSAŞ, aynı zamanda İstanbul'da gerçekleştirilen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda ürünlerini sergiliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kurumun fuardaki standını ziyaret ederek, görevlilere geçmiş olsun mesajını iletti.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesi terör saldırısının hedefi olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ), aynı zamanda İstanbul'da gerçekleştirilen SAHA EXPO'da ürünlerini sergiliyor.

Dünkü terör saldırısı, TUSAŞ'ın fuardaki mevcudiyetini etkilemedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'daki fuarda bulunan Türk savunma ve havacılık sanayisinin lider şirketlerinden TUSAŞ'ın standını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

"TUSAŞ ÇALIŞANLARINI ÇOK DAHA MOTİVE GÖRDÜK"

Yılmaz, ziyaretinde şu ifadeleri kullandı:

Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve mesai arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Cenazeden TUSAŞ'ın tesislerine geçerek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. TUSAŞ çalışanlarını çok daha motive gördük. Dün yaralandığı halde görevi başına dönenleri gördük.

"FEDAKAR SAVUNMA SANAYİİ ÇALIŞANLARIMIZLA ÜLKEMİZİ DAHA İYİ KONUMA TAŞIYACAĞIZ"

Her dönem güçlenen savunma sanayiine yönelik bu saldırının, murat edildiğinin tersine etkileri olacaktır. Fedakar savunma sanayii çalışanlarımızla ülkemizi daha iyi konuma taşıyacağız. Türkiye bu alanda öncü ülkelerden biridir. Bunu hiç bir girişim bunu engelleyemeyecek.

"TERÖR EYLEMİ BİZİ DAHA ÇOK KAMÇILADI"

Saldırıya rağmen fuar devam ediyor. Bu durum, terör eyleminin başarılı olmak bir yana, bizi daha da kamçıladığına güzel bir örnek. Hükümet olarak savunma sanayinin yanında oyduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Milli hamlemizi ilerleteceğiz. Kararlılığımızdan en küçük taviz vermeyeceğiz.

"KURUMLARIMIZ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRDİ"

Dünkü saldırıdan sonra bütün kurumlarımız hızla üzerlerine düşeni yerine getirdi. 2 terörist öldürüldü, yaralılarımız hızla hastaneye yetiştirildi.

"MİT VE TSK YOĞUN MÜCADELE BAŞLATTI"

Saldırının ardından MİT Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik yoğun bir mücadele başlattılar. Bundan sonra da azim ve kararlılıkla devam edeceğini bildirmek isterim. Güvenlik güçlerimize de selam ediyoruz.

Türkiye güvenli bir şekilde milli teknolojilerde yetkinliklerini artırarak güçlü bir şekilde yolunda ilerleyecek ve engellemek isteyenler başarılı olamayacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Ekonomi Haberleri

  1. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten asgari ücret değerlendirmesi
  2. TCMB Başkanı Fatih Karahan'dan asgari ücrete yüzde 25 zam yorumu
  3. Küresel ısınma artışı 1,5 dereceyi aşabilir uyarısı
Sonraki Haber