IMF'den Ukrayna'ya 1,1 milyar dolarlık ödemeye onay

Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna, ekonomik toparlanmayı desteklemek amacıyla IMF’den yeni bir destek onayı aldı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Ukrayna'nın 48 aylık kredi programının beşinci incelemesini başarıyla tamamlayarak 1,1 milyar dolarlık ödemenin yapılmasına onay verdi.

IMF’nin İcra Direktörleri Kurulu, Ukrayna’ya sağlanan 4 yıllık finansman paketinin bu aşamasını değerlendirdi ve olumlu bir karar aldı.

Bu destek, Ukrayna'nın ekonomik istikrarını sürdürmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

1,1 MİLYAR DOLARLIK ÖDEME

Beşinci incelemenin tamamlanmasının, yaklaşık 1,1 milyar dolar tutarında bir ödeme yapılmasına olanak tanıyacağı kaydedilen açıklamada, finansman paketi kapsamındaki toplam ödemenin 8,7 milyar dolara çıkacağı belirtildi.

Açıklamada, Ukrayna'ya 15,5 milyar dolarlık 48 ay süreli finansman paketinin 31 Mart 2023'te onaylandığı anımsatılarak programın, Ukrayna'nın uzun vadeli büyümesini teşvik etmek amacıyla ekonomik toparlanmayı desteklemeyi, yönetişimi geliştirmeyi ve kurumları güçlendirmeyi amaçladığı vurgulandı.

"EKONOMİ GÖRÜNENDEN DAHA DİRENÇLİ"

Ukrayna ekonomisine dair değerlendirmelere de yer verilen açıklamada, ülke ekonominin yılın ilk yarısında beklenenden daha dirençli olduğu ifade edildi.

Açıklamada, yılın geri kalanı ve 2025 için görünümün, büyük ölçüde Ukrayna enerji altyapısına yönelik Rus saldırılarının devam etmesi ve savaşla ilgili belirsizlik nedeniyle dördüncü incelemeden bu yana kötüleştiği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Ekonomi Haberleri

  1. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: CİMER başvurusuyla çeteyi çökerttik
  2. FETÖ içinden itiraflar devam ediyor
  3. Netanyahu'dan suikast açıklaması: İran ajanları acı bir hata yaptı
Sonraki Haber