İstanbul'da oteller döviz bazında fiyat düşürdü

İTO Başkanı Avdagiç, turizm açısından İstanbul'un geçen seneyi yakalacağını umduğunu dile getirirken, otel fiyatlarının rahatsız edici boyutta olmadığını aktardı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yılın ilk 6 ayındaki gelişmeler ile İstanbul iş dünyasının ikinci yarıya ilişkin beklentilerini değerlendirdi.

Açıklamalarında İstanbul'a gelen turist sayısına değinen Avdagiç, kentte bu açıdan ilk 6 ayın iyi geçtiğini kaydetti.

Yılın ilk 6 ayında önemli artılar ve başarılar elde edildiğini dile getiren Avdagiç, bu dönemde geçen yıla göre cari açıkta dengelenme olduğunu kaydetti.

"Döviz bazında fiyat düşürmeyle karşı karşıya kaldık"

İstanbul'da otel fiyatlarında ve doluluklarında çok rahatsız edici bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Avdagiç, bu konuda şu bilgileri verdi:

Bütün maliyet artışlarına rağmen turistleri muhafaza etmek için döviz bazında fiyat düşürmeyle karşı karşıya kaldık.

"İstanbul turizmde bu seneyi geçen seninin akamlarında tamamlar"

Yılın ikinci yarısına yönelik eğer makro süreçte bir sıkıntı yaşamazsak İstanbul'un bu seneyi geçen seneki rakamlara benzer bir şekilde kapatılabileceğini öngörüyoruz.

"Enflasyonla mücadelenin tek boyutlu olmaması gerektiğini düşünüyoruz"

Şekib Avdagiç, özellikle Anadolu'da belli yerlerde 6'ncı, 7'nci bölge teşviklerinden faydalanılarak yapılan çok ciddi yatırımlar bulunduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

Burada çok ciddi istihdamlar var. Dolayısıyla bu sosyal barışa da çok ciddi katkı sağlıyor. Bu durumun muhafaza edilmesi gerekiyor. Bu anlamda enflasyonla mücadelenin tek boyutlu olmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Ekonomi Haberleri

  1. Şanlıurfa pamuğu, coğrafi işaret aldı
  2. Maliye 7 bin liranın üzerindeki ödemeler için banka zorunluluğu getirdi
Sonraki Haber