Mehmet Fatih Kacır: Teşvik sisteminde kapsamlı bir değişiklik hazırlığı içindeyiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, teşvik sisteminde kapsamlı bir değişiklik hazırlığı içinde olunduğunu açıkladı.

Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2025-2027 tarihlerini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı.

Türkiye ekonomisinin geleceğini inşa edecek politikaların saptandığı programın açıklanmasında Türkiye'nin ekonomi yönetimi de yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, toplantı kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

VERİMLİLİĞİ ARTIRICI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ GELİYOR

Bakan Kacır, burada, "Teşvik sisteminde kapsamlı bir değişiklik hazırlığı içindeyiz. Burada yine verimliliği artırıcı yaklaşımları esas alacağız." ifadelerini kullandı.

DESTEK PROGRAMLARI HAZIRLANIYOR

Planlı sanayi alanlarının gelişiminin en önemli çalışma alanlarından biri olduğunu vurgulayan Kacır, şunları kaydetti:

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan reform niteliğinde değişimler içeren Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Yönetmeliği'nde attığımız adımlarla önümüzdeki dönemde hem OSB'lerde altyapı kurulumlarını hızlandıracağız hem de sanayicilerimizin OSB'lerde yatırım yerine erişimini daha kolay ve mümkün hale getireceğiz.

Yine OVP'de öngörüldüğü üzere AR-GE'ye yönelik faaliyetlerin TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kurumlarımız eliyle güçlü şekilde desteklenmesi, KOBİ'lerin dayanıklılığının verimlilik odaklı yaklaşımlarla yükseltilmesi, teknoloji girişimciliğinin yükseltilmesi de önemli çalışma alanlarımızdan olacak. Teşvik sisteminde kapsamlı bir değişiklik hazırlığı içindeyiz ve burada da yine verimliliği artırıcı yaklaşımları esas alacağız.

"BEŞERİ SERMAYE SANAYİ POLİTİKALARIMIZIN ANA UNSURU OLMAYA DEVAM EDECEK"

Beşeri sermaye sanayi politikalarımızın ana unsuru olmaya devam edecek ve önümüzdeki dönemde Milli Eğitim Bakanlığımız ve OSB'lerimiz, sanayicilerimiz arasındaki işbirliğini güçlendirici ve özel sektörün mesleki ve teknik eğitimde sorumluluğunu ve rolünü artırıcı adımları hayata geçireceğiz.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Ekonomi Haberleri

  1. İsrail Beyrut'ta yine gazetecileri hedef aldı: 3 gazeteci öldü
  2. Sakarya'da mantar toplamak için gittiği ormanda ölü bulundu
  3. Gedson Fernandes: Golüm değil, 3 puan önemli
Sonraki Haber