TCMB’nin likidite adımı: Gün içinde ek depo ihalesi

Merkez Bankası'nın ek olarak gün içinde Türk Lirası depo ihaleleri açabileceği bildirildi. Bu ihalelerin 11.00-11.30 saatlerindeki Türk Lirası depo ihalelerine ek olarak düzenleneceği iddia edildi.

Bankacılık sisteminde likidite fazlası devam ederken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ek olarak gün içinde Türk Lirası depo ihaleleri açabileceği bilgisi verildi.

TCMB yeni bir hamleye hazırlanıyor.

Bloomberg HT'ye göre, TCMB bankalara bir yazı göndererek, ihtiyaç görülmesi durumunda 11.00-11.30 saatlerindeki Türk Lirası depo ihalelerine ek olarak gün içinde Türk Lirası depo ihaleleri açabileceğini bildirdi.

EN YÜKSEK LİKİDİTE FAZLASI

Bankacılık sisteminde 30 Temmuz'da 347,5 milyar TL ile mayıs ayından bu yana en yüksek likidite fazlası kaydedilmişti.

TCMB'nin son faiz toplantısında verilen mesajlar da likidite sterilizasyonu çalışmalarının devam edeceğine işaret etmişti.

Toplantının karar metninde kredi büyümesi ve kompozisyonu göz önünde bulundurularak makro finansal istikrarı ve parasal aktarım mekanizmasını destekleyecek şekilde yabancı para kredilere yönelik ek önlemler alındığını hatırlatıldı.

PARASAL AKTARIM MEKANİZMASI MAKROİHTİYATİ ADIMLARLA DESTEKLENECEK

TCMB kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizmasının ilave makroihtiyati adımlarla desteklenmeye devam edileceğini belirtti.

Likidite koşullarını yakından izlediğini söyleyen TCMB sterilizasyon araçlarının gerektiğinde çeşitlendirilerek etkin şekilde kullanılacağını da ifade etti.

Ekonomi Haberleri

  1. IMF, Türkiye dahil küresel ekonomik büyüme tahminini revize etti
  2. Hazine alacakları eylül sonunda 25,7 milyar lira oldu
  3. Türkiye ile Nijer madencilik alanında mutabakat yaptı
Sonraki Haber