Türkiye ile Nijer madencilik alanında mutabakat yaptı

Enerji ve madencilik alanında yapılan uluslararası anlaşmalara bir yenisi daha eklendi. Türk şirketleri, Nijer'de madencilik sektöründe faaliyet göstermek ve maden kaynaklarının işletilmesi alanında iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyor.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Türkiye'nin maden alanında zengin rezervleri bulunan Afrika ülkesi Nijer ile maden arama ve işletmesi konularında iş birliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul'da Nijer Maden Bakanı Abarchi Ousmane ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından "Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Nijer Cumhuriyeti Maden Bakanlığı Arasında Madencilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalandı.

İŞ BİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, anlaşma ile kamu ve özel sektör şirketlerinin Nijer madencilik sektöründe faaliyet göstermesini ve belli bölgelerde maden kaynaklarının aranması ve işletilmesi ile ilgili iş birliklerinin geliştirilmesini hedeflediklerini aktardı.

GENİŞ KAPSAMLI İŞ BİRLİĞİ PLANLANDI

İmzalanan mutabakat zaptı kapsamında bilgi alışverişi, resmi düzeyde görüşmeler, ilgili bakanlıklar ve kurumlar arasında istişare, karşılıklı çıkar ve kapasite geliştirme projelerinde iş birliği teşvik edilirken, iki ülkenin madencilik sektörleri aracılığıyla sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek iş birliği faaliyetleri yürütülecek.

BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPILACAK

Ayrıca, Türk kamu ve özel sektör şirketlerinin Nijer madencilik sektöründe faaliyet göstermesi teşvik edilecek, belli bölgelerde maden kaynaklarının aranması ve işletilmesi ile ilgili görüşmeler yapılacak ve bilgi alışverişinde bulunulacak.

NİJER'LE DAHA ÖNCE KURULAN TEMASLAR

Bakan Bayraktar, temmuzda Nijer'in başkenti Niamey'de temaslarda bulunmuştu. Maden Bakanı Ousmane, Petrol Bakanı Mahaman Moustapha Barké ve Enerji Bakanı Amadou Haoua ile de toplantılar yapan Bayraktar, sonrasında "Petrol ve Doğal Gaz Alanında İş Birliğine İlişkin Niyet Beyanı"nı imzalamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Ekonomi Haberleri

  1. Denizli’de pamuk hasadı başladı
  2. TBMM heyeti, Akkuyu NGS sahasını inceledi
  3. HAK-İŞ asgari ücret tespit komisyonunun yapısına itiraz etti
Sonraki Haber