Türkiye'deki gayrimenkul projeleri Avrupalı yatırımcılara tanıtılacak

Türkiye'de bugüne kadar bağımsız bölüm edinen ülke sıralamasında Rusya Federasyonu, İran, Irak ve Almanya ilk sıralarda yer alıyor. Almanya'da gerçekleştirilecek fuarla bu ivmenin korunması bekleniyor.

Gayrimenkul ve yatırım dünyasının önemli buluşması olan Nobel Immo Düsseldorf, 27-29 Eylül tarihlerinde Almanya'nın Düsseldorf şehrinde gerçekleşecek.

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Gayrimenkul ve Emlak Yatırım Fuarı'nın Avrupa'nın 340 milyar euroluk yatırım hacmi ile buluşma imkanı sağlayacağını belirtti.

Özelmacıklı, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, şu bilgileri verdi:

Avrupa'nın kalbinde düzenlenecek bu fuarda Türk inşaat ve müteahhitlik firmalarının yanı sıra gayrimenkul proje geliştiricileri, pazarlama firmaları, finansman ve kredi kuruluşları da yer alıyor.

EMLAK SEKTÖRÜ VE İNŞAAT ŞİRKETLERİ İÇİN ULUSLARARASI İŞ FIRSATLARI

Fuar bizlere Avrupalı yatırımcılarla Türkiye'deki gayrimenkul fırsatlarını buluşturma imkanı sağlayacak. Bu tür organizasyonlar, yabancı yatırımcıların Türkiye'deki gayrimenkul projelerine ilgisini artırmanın yanı sıra emlak sektörü ve inşaat şirketleri için uluslararası iş fırsatları barındırıyor. Ülkemizdeki gayrimenkul sektörünün dinamiklerini sergilemek ve Türkiye'ye döviz kazandırmak açısından da önemli.

"YAŞLANAN NÜFUS VE GÖÇ GAYRİMENKUL FIRSATLARINI ŞEKİLLENDİRİYOR"

Fuarın 60'ın üstünde katılımcı firma ile gerçekleşeceğini belirten Özelmacıklı, şöyle konuştu:

Avrupa'daki gayrimenkul piyasaları, enflasyon, faiz oranları ve ekonomik durgunluk gibi makroekonomik zorluklarla baş etmeye çalışıyor. Artan maliyetler ve sermaye erişimindeki sıkıntılar sektörde büyük belirsizliklere yol açıyor. Yaşlanan nüfus ve göç gayrimenkul fırsatlarını şekillendiriyor. Türkiye'nin sunduğu uygun fiyatlı gayrimenkul projeleri, Avrupa genelinde yüksek maliyetli emlak piyasalarına alternatif olarak öne çıkıyor.

Avrupa genelinde lojistik sektörü ve yeni enerji altyapısı gibi niş sektörlerin büyümesi, Türkiye'deki stratejik lokasyon avantajıyla birleşerek bu alanlarda yatırım fırsatlarını artırıyor. Özellikle yaşlı bakım evleri, öğrenci yurtları gibi sosyal altyapılar ön planda tutuluyor.

"ALMANYA ÖNEMLİ BİR PAZAR"

Almanya'dan ülkemizde gayrimenkul alanların verilerine de değinen Özelmacıklı, “Ülkemizde bugüne kadar satın almak sureti ile en çok bağımsız bölüm edinen ilk 10 ülke sıralamasında Almanya; Rusya Federasyonu, İran ve Irak'tan sonra 4. sırada yer alıyor. Toplamda 13 bin 840 bağımsız bölüm satışının yapıldığı Almanya'ya 2024 yılı ilk sekiz ayında da toplam 928 gayrimenkul satışı yapıldı.” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Emlak Haberleri

  1. İnşatlarda kalifiye eleman açığı büyüyor
Sonraki Haber