81 ilde gıda güvenliği: Okul, kantin ve yemekhanelerde denetime başlandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'deki yaklaşık 23 bin okul, yurt, etüt merkezi gibi yerlerin yemekhane ve kantin denetimlerine başladıklarını açıkladı. Yumaklı ayrıca, "2 hafta sürecek olan denetimlerde, 81 ilimizin tamamında yaklaşık 8 binden fazla gıda denetçimizle sahada olacağız" dedi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Halk sağlığını tehdit eden gıda firmaları ve işletmelere geçit yok!

Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehlikeye atan firma, ürün ve yapılan hileyi internet üzerinden yayınladığı listelerle gözler önüne seriyordu.

At-eşek eti, domuz eti veya ürünlerin uzun ömürlü olması için zararlı katkı maddesinin kullanılmasının ardından sıra Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda denetimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

OKUL, YURT KANTİNİ VE YEMEKHANELERDE DENETİMLER BAŞLADI

Yumaklı, okul, yurt kantini ve yemekhanelerde denetimlerin başladığını açıkladı.

Buna göre denetimler iki hafta sürecek.

81 ilin tamamında 8 binden fazla görevli sahaya inecek.

Uygunsuzluk tespit edilen işletmelere en ağır cezalar uygulanacak.

En iyi gıda denetçisinin vatandaşın kendisi olduğunu belirten Yumaklı, karşılaşılan uygunsuzluklarının bildirilmesi gerektiğini kaydetti.

DENETİMLER 2 HAFTA SÜRECEK: 8 BİNDEN FAZLA DENETÇİ SAHADA OLACAK

Yumaklı, taklit-tağşiş listesindeki uygunsuzlukların bütün sektörü töhmet altında bırakmasının doğru olmadığını da ifade etti.

Yumaklı konuyla ilgili, "Türkiye genelindeki yaklaşık 23 bin okul, yurt, etüt merkezi gibi yerlerin yemekhane ile kantinlerinde denetime başladık. 2 hafta sürecek olan denetimlerde, 81 ilimizin tamamında yaklaşık 8 binden fazla gıda denetçimizle sahada olacağız." ifadelerini kullandı.

"EN AĞIR CEZALARI UYGULAYACAĞIZ"

Yumaklı şunları söyledi:

"Buradan çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı gıdaya erişimi için yeni bir denetim süreci başlattığımızı da açıklamak istiyorum. Türkiye genelindeki yaklaşık 23 bin okul, yurt, etüt merkezi gibi yerlerin yemekhane ile kantinlerinde denetime başladık. İki hafta sürecek bu denetimler. 81 ilimizin tamamında 8 binden fazla arkadaşımızla denetimleri gerçekleştirmiş olacağız. Denetimlerde uyumsuzluk tespit ettiğimiz durumda işletmeler hakkında en ağır cezaları uygulayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

"SEKTÖRLER TÖHMET ALTINDA BIRAKILMAMALI"

"2 Ekim'den itibaren taklik-tağşiş yani hileli ürünleri ve sağlığı tehlikeye atan ürünleri internette anlık olarak yayınlamaya başladık. Bu sistemi vatandaşlarımızın doğru, hızlı ve şeffaf bilgilendirmeleri adına hayata geçirdik. Vatandaşlarımız yeni sistemle ilgili birçok ortamda birçok platformda memnuniyetlerini iletiyorlar. Bu anlamda önemli bir farkındalığın oluşması bizleri de memnun ediyor. Ancak şunu söylemekte fayda var. Bu yayınlanan uygunsuzlukların tüm bir sektörü töhmet altında bırakması doğru değil. Bunu da buradan hatırlatmış olalım. Çünkü bu tür uyumsuzluklar çok yüzdesel olarak küçük bir orana sahip olmakla beraber o oranların düşürülmesi için ve vatandaşımız sağlıklı gıdaya erişim hakkını korumak için bu denetimleri yapıyoruz. Dolayısıyla işlerini çok iyi yapan, yapmış oldukları işleri en iyi bir şekilde gerçekleştirmek için gayret sarf eden bütün işletmelere, bütün kurumlara canı gönülden tekraren teşekkür ediyorum."

Gündem Haberleri

  1. SON DAKİKA! Sağlık Bakanlığı'ndan 'Yenidoğan bebek çetesi' açıklaması
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MESS'in 51. Genel Kurulu'nda
  3. Yenidoğan bebek çetesinin lideri Fırat Sarı: PKK üyeliğinden 5 yıl cezaevinde yattım
Sonraki Haber