Abdullah Güler: Bakanlar, Meclis'i İsrail’in saldırıları ile ilgili bilgilendirecek

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklamada son dönemde bölgede artan tansiyonuna ilişkin ilgili bakanlıklarla görüşerek özel oturumun önümüzdeki haftalarda yapılacağını söyledi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Türkiye'nin gözü Orta Doğu'daki saldırılarda...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis açılışında “İsrail’in Lübnan’dan sonra gözü Anadolu’da” açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel Meclis'te İsrail’in saldırılarına ilişkin özel oturum çağrısı yapmıştı.

"ÖZEL OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

Lider Haber Ankara Temsilcisi Ebru Balıkçı’ya özel açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler kendisine gündemin iletildiğini ve özel oturumun önümüzdeki haftalarda yapılacağını belirtti.

"BAKANLARIMIZ BİLGİLENDİRMEDE BULUNACAK"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklamaları şu şekilde:

Meclisimizin olağanüstü durumlarda bilgilendirilmesi Cumhurbaşkanı Yardımcımızın talebi doğrultusunda ilgili bakanlıklarımızın meclisi bilgilendirmesi hususunda talepte bulunmaları gerekiyor. Meclis Başkanlığı'mıza ulaştıktan sonraki aşamada başkanlığımız uygun bir zaman içerisinde bunu planlıyor.

Tabi burada bakanlarımızla görüşmemiz lazım. Şu anda savaş ve kriz alanı devam ediyor güneyimizde. MSB ve Dışişleri Bakanımızla görüşeceğiz bu aşamada neler yapabiliriz diye. İnşallah önümüzdeki haftalarda meclisimizin bu konuda özel bilgilendirilmesi için talepleri hususunda konuşacağız.

AÇIK MI OLACAK KAPALI MI?

Meclis Başkanlığı'mıza ulaştıktan sonra Genel Kurul'un vereceği bir kararla kapalı mı açık mı yapalım hususunu sonraki aşamada görüşeceğiz. Ama öncelikli olarak bakanlarımızla görüşürüm. Meclis'imizin bilgilendirilmesi hususunda çalışma yapmamız gerekiyor. Zaten biz bu konularda bir bilgilendirmeye ihtiyaç duyulabilir bu konularda. Bakanlarımızın bir yurtdışı programı vardı ona göre planlamamızı yaparız. Olumlu baktığımızı ifade edebiliriz.

Gündem Haberleri

  1. Beyrut'ta peş peşe patlama sesleri!
  2. RTÜK, şikayet edilen diziler için harekete geçti!
Sonraki Haber