AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler: BM üçüncü dünya savaşını önlemek için kuruldu

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, "Savaşlara, soykırımlara, dehşete karşı ortaklık için kurulmuş ve her kurumsal barbarlıkta görevini yapması için dönüp baktığımız Birleşmiş Milletler, iyi niyet elçiliğinden ibaret kalmış durumda" dedi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

TBMM Genel Kurulu, dün Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, TBMM Genel Kurulu'nda söz alan isimlerden biri oldu.

Böhürler konuşmasına, 'Dünya tehdit altında' diyerek başladı.

Böhürler, “Önümüzde bütün dünyanın izlediği muazzam bir tehdit var. Bugün bu tehdide Türkiye olarak vereceğimiz cevap, yakın geleceğimizi belirleyecek.” dedi.

"BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İYİ NİYET ELÇİLİĞİNDEN İBARET KALMIŞ DURUMDA"

'Orta Doğu vahşi bir savaşla hızla değiştiriliyor' diyen Böhürler “İşlevsiz küresel barış mesajlarına gizlenmiş, çok şiddetli bir savaşın jeopolitik olarak komşusu, toplumsal duyarlılık bağımız nedeniyle de açık olarak tarafıyız. Haklı olarak öfkeli, haklı olarak mazlum halkların geleceği hakkında endişeliyiz. Uluslararası düzen yıpranıyor. Savaşlara, soykırımlara, dehşete karşı ortaklık için kurulmuş ve her kurumsal barbarlıkta görevini yapması için dönüp baktığımız Birleşmiş Milletler, iyi niyet elçiliğinden ibaret kalmış durumda.” şeklinde konuştu.

Bugün dünyada 100'ün üstünde savaş ve çatışma olduğunu dile getiren Böhürler, bazılarını zaman zaman haberlerde izlediklerini, bazılarından hiç haberdar olmadıklarını vurguladı.

"İSRAİL BİR TOPLUMU VE GELECEĞİ YOK EDERKEN DÜNYA BARIŞINI DA YOK EDİYOR"

Birlemiş Milletler'in 79 yıl önce küresel barış ve uluslararası diplomasi amacıyla kurulduğunu ve buna rağmen her türlü çatışma ve şiddetin önlenmesi ve çözümüne yönelik küresel gayret ve potansiyel neredeyse artık hiç olmadığını, savaşlar ve çatışmalar hiçbir analistin hayal edemeyeceği kadar değiştiğini vahşileştiğini ifade eden Ayşe Böhürler, “Örneğini Gazze’de Lübnan’da vicdanlarımız sızlayarak görüyoruz. İsrail teknoloji yardımıyla sivilleri öldürmeyi hata payı olarak görüyor. İnsanları birer sayı ve hedeften ibaret görüyor. Çocukları, anne karnındaki bebekler dahil hayatta kalanları hangi hastalıkların beklediğini bilmiyoruz. Bir yıl içinde 40 binden fazla sivil, 122 medya mensubu, 244 insani yardım kuruluşu çalışanı ve insan hakları aktivisti öldürüldü. İsrail bir toplumu ve geleceğini yok ederken aynı zamanda dünya barışını ve medeniyet birikimini yok ediyor. Ancak hissettiğimiz acıya rağmen soğukkanlılıkla çalışmak ve bu katliamları durduracak mantıklı çözümlere liderlik etmek zorundayız. Nurettin Topçu 'Vicdan Cenab-ı Hakk’ın içimizdeki sesidir' diyor. Ne kadar sıkışmış hissetsek de her zaman açık bir kapı vardır. O kapı bizim gücümüzü kullanarak savaşları durdurma fırsatını verecektir.” dedi.

"BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'İN ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINI ÖNLEMEK İÇİN KURULDUĞUNU HATIRLATMAK ÖNEMLİ"

Daha güçlü, daha etkili ve daha kapsayıcı bir Birleşmiş Milletler inşa etmenin zamanı geldiğini bu yenilenme ihtiyacının en önemli sahası bizim bölgemiz ve Türkiye bölgenin en büyük gücü olarak bu inşayı hızla başlatacak olan tek ülke olduğuna değinen Böhürler, “Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının, aslında küçük güçler arasındaki yerel çatışmalarla başladığını hatırlamak önemli! Birleşmiş Milletleri'n de üçüncü dünya savaşını önlemek için kurulduğunu hatırlamak daha da önemli.” uyarısında bulundu.

"İKTİDAR-MUHALEFET AYRIMI YAPMADAN BİRLİKTE HAREKET ETMEK VİCDANİ BORCUMUZ"

Eğer uluslararası kurumlar ve barış diplomasisi etkisini yitirmişlerse ki açıkça görüyoruz, onların yenilenmesi, günümüzün gerçek şartlarına hizmet edecek hale getirilmesi için Türkiye hazır olmalıdır ve hazırdır diye sözlerini sürdüren Böhürler, "İktidar-muhalefet ayrımı yapmadan birlikte hareket etmek hepimizin vicdani borcudur, bu bir parti meselesi değil devletimizin meselesidir. Bu çatı altındaki bütün partilerin bu konuya gösterdiği hassasiyete insanlık adına minnettar olduğumuzun altına çizmek isterim." diyerek sözlerini noktaladı.

*
Sonraki Haber