Deprem bölgesinde 29 bin 311 konut bugün sahiplerine teslim edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün Hatay'da 130 bininci konutun anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış töreni düzenlenecek.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Kahramanmaraş depremlerinin büyük hasar verdiği Hatay'da, yıl sonuna kadar toplam 44 bin 227 konut ve iş yerinin sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Binlerce depremzede, kışı kendi sıcak evlerinde karşılayacak.

ERDOĞAN, 130 BİNİNCİ EVİ SAHİPLERİNE TESLİM EDECEK

Bugün Hatay’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek törenle, 130 bininci konutun anahtar teslimi yapılacak.

Kura çekimi ve toplu açılışların da yer alacağı bu etkinlikle, 11 ilde teslim edilen toplam konut ve iş yeri sayısı 130 bin 170’e ulaşacak.

Saat 14.00’te Hatay Gülderen TOKİ şantiyesinde düzenlenecek törende, AFAD merkezinin yanı sıra 12 farklı noktaya canlı bağlantı gerçekleştirilecek.

MURAT KURUM: "YAPACAĞIZ DERSEK YAPARIZ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tören öncesinde sosyal medya hesabından deprem bölgesine dair bir film paylaştı. Filmde tamamlanmış konutlar gösterilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara “Kardeşlerim, biz bir şeyi yapacağız dersek, yaparız” dediği anlara da yer verildi.

AFAD CANLI YAYINLAYACAK

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis'te yapımı tamamlanan 29 bin 311 deprem konutunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün yapılacak kura töreni ile hak sahibi vatandaşlara teslim edileceği belirtildi.

Bugüne kadar teslim edilen 101 bin 254 konutla birlikte toplam 130 bin 565 afet konutunun teslim edilmiş olacağı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, AFAD YouTube hesapları üzerinden canlı yayımlanacaktır. Kura çekimi sonrasında, kesinleşen sonuçlar e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan AFAD sayfasından ilan edilecektir. Devletimizin tüm imkanları ve kurumları ile milletimizin yanında olmaya, afetzede vatandaşlarımız güçlü ve güvenli yuvalarına kavuşturmaya devam ediyoruz.

Gündem Haberleri

  1. İran medyası: Tahran'da patlama sesleri duyuldu
  2. Sudan'da HDK'nın saldırılarında 50 kişi öldü
  3. FETÖ'cü Ahmet Kurucan'dan itiraf: Cenazede tekbir getirmesinler diye herkesi tembihledik
Sonraki Haber