DEPREM SON DURUM | Kaç tane artçı deprem oldu? Artçı depremler ne zaman bitecek?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından artçı depremler gelmeye devam ediyor. Peki şimdiye kadar kaç tane artçı deprem oldu? Artçı depremler ne zaman bitecek? Prof. Dr. Haluk Özener açıkladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, başta Malatya, Hatay, Osmaniye, Gaziantep olmak üzere 10 farklı şehirde büyük yıkıma sebep oldu.

Türkiye'yi derinden sarsan depremde 4 gün geride kaldı. Arama kurtarma ekipleri ise enkaz bölgelerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Diğer yandan deprem anından itibaren üst üste gelen artçı depremler gelmeye devam ediyor. Peki şu ana kadar kaç tane artçı deprem oldu? Artçı depremler ne zaman bitecek? Prof. Dr. Haluk Özener açıkladı...

Kaç tane artçı deprem oldu ve ne zaman bitecek?

Açıklanan verilere göre Kahramanmaraş'taki depremin ardından 1.666 artçı sarsıntı meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremle ilgili "Artçı sarsıntılar, haftalar, aylar hatta 1 yıla kadar sürecek artçılar olacaktır." dedi.

Gündem Haberleri

  1. Abdulkadir Uraloğlu açıkladı: Bursa-İstanbul 1 saat 15 dakikaya düşüyor
  2. Türkiye sağlık turizminde zirveye yaklaşıyor: Hedef 10 milyar dolar gelir
Sonraki Haber