DMM yalanladı: 'Erdoğan'ın konvoyuna bozkurt işareti yaptığı için yargılandığı iddiası' doğru değil

UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezanın ardından bazı basın yayın organlarında yer alan, "2015 yılında bir kadın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyuna bozkurt işareti yaptığı için gözaltına alınıp yargılanmıştı" iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya ile oynanan karşılaşmada Merih Demiral'a, bozkurt işareti yaptığı için UEFA tarafından ceza verildi.

Yaşananların ardından bazı basın yayın organları tarafından "2015 yılında bir kadın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyuna bozkurt işareti yaptığı için gözaltına alınıp yargılanmıştı" iddiası ortaya atıldı.

Bozkurt iddiasıyla ilgili açıklama geld

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi.

Bahse konu haberde geçen iddia ve yargılama sürecinde "bozkurt işareti"nin herhangi bir şekilde söz konusu olmadığı belirtildi.

'Hakaret nedeniyle kamu davası açıldı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs 2015'te Uşak ziyareti esnasında S.K'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben sözle hakarette bulunduğu ve güvenlik görevlilerince hakaretin tutanağa bağlandığı bildirildi.

Açıklamada, "Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının 2015/5484 soruşturma numarası ile Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma yürütülmekle adı geçen şahıs hakkında Uşak 2. Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır. Yapılan yargılama neticesinde şahsın beraatına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Gündem Haberleri

  1. Aksaray'da yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var
  2. Sıcaklıklar 12 derece birden düşecek! 13 ila sarı kodlu uyarı
  3. Meta, yemek paralarıyla çamaşır deterjanı alan çalışanlarını işten çıkardı
Sonraki Haber