Gaziantep İslahiye'de son durum: Taha Karagöz canlı yayında anlattı

Ensonhaber'in YouTube yayınına konuk olan Taha Karagöz, bazı televizyon kanallarının yaptığı kadraj oyunlarını deşifre etti.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Ensonhaber'in YouTube kanalında her gün 18.00'de canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmeler yapıyor, özel konuklarımızdan özel bilgiler aktarıyoruz.

İlker Koç'un sunumuyla izleyicilerin karşısına çıkan programın canlı yayın konuklarından biri de gazeteci Taha Karagöz oldu.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinden Ensonhaber canlı yayınına katılan Karagöz, bazı muhalif televizyon kanallarının sergilediği kadraj oyunlarını da deşifre etti.

Depremin ilk gününden bu yana dezenformasyonla mücadele edildiğini aktaran Taha Karagöz, kimilerinin sadece enkaz önlerinden yayın yaptığını ancak durumun farklı olduğunu anlattı.

Sevgili İlker, şimdi ben size buradan 'Görüyorsunuz, arkamda hala yıkılmayı bekleyen binalar var. Üzerinden 36 gün geçen depreme rağmen burada çalışma başlamamış durum. Arkamda molozo dönen bir bina var, herhangi bir şekilde kaldırma çalışmaları bile yapılmamış. Vatandaşın mağduriyeti sürüyor, devlet nerede diye soruyorlar.' diye haber geçebilirim. Bunları diyebilirdim. 

Çünkü sen bu açıdan bunları gördüğünde İslahiye'de hiçbir şey yapılmadığını düşünebilirdin. 

Bazı televizyon kanallarının her gün bunu yaptığına şahit olduğumuz için, buradan izleyenleri de bilgilendirmek için böyle bir giriş yaptım. 

Şimdi mesela hemen kameranın açısını çeviriyorum. Görüyor musunuz arkamda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Koordinasyon binasına çevrilmiş yapısı var, hemen önünde de çadırlar var, hemen şu aşağıda da konteyner kent ve çadır kent var. Dolayısıyla aslında depremin yaraları bir yandan sarılıyor ama bir yandan da depremin ilk gününden bu yana dezenformasyonla uğraşıyoruz. 

Yapılan çalışmaları gizleyerek, bir manzarayla belli başlı televizyonlar dezenformasyon yapıyor. 

Tüm bölgeleri dolaştım, çadır almayan vatandaşımızdan bahsedemeyiz. Artık çadırlardan konteyner evlere geçme aşamasına geçtik.

Gündem Haberleri

  1. Konutta fahiş fiyat artışına af yok: 100 bin lira ceza kesildi
  2. Ali Yerlikaya'nın amcası Mehmet Yerlikaya hayatını kaybetti
Sonraki Haber