Gaziantep'te dolandırıcı postacı 600 milyon liralık vurgun yaptı

Şinasi Kozan isimli postacı, çevresindekilerden yüzde 10 kar vaadiyle para topladı. 36 kişiyi yaklaşık 600 milyon lira dolandıran postacı her yerde aranıyor.

Dolandırıcılık olaylarına her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Son olarak Gaziantep'te postacılık yapan Şinasi Kozan isimli bir postacı, çevresindekileri 600 milyon lira dolandırdı.

Kozan'ın eşi H.K.'nın bir emlakçıya giderek eşinin birileriyle telefon görüşmesini yaptığını ve ortada herhangi bir şirket olmadığını, kocasının herkesi dolandırdığını söyledi.

"İSTANBUL'DA BİR YALI VAR, ONU SATIP PARANIZI VEREYİM"

Bunun üzerine harekete geçen emlakçı ve mağdur vatandaşlar Kozan'ı sıkıştırınca "İstanbul'da bir yalı var, onup satıp paralarınızı vereyim" dedi.

15-20 kişiyle İstanbul'a gittiklerinde gösterilen yalının başkasına ait olduğu öğrenilince Kozan kaçarak kayıplara karıştı. Olayın duyulması üzerine mağdur art arda şikayetçi olmaya başladı.

270 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Şinasi Kozan ve 6 sanık hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan 270 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sabah'ın haberine göre; Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın ilk duruşması yapıldı.

Duruşmaya firari olan Şinasi Kozan haricindeki 6 sanık katıldı. Sanıklardan emlakçı olanlar Kozan'ı suçlayarak kendilerinin sadece tapuda devir işlemlerine aracılık ettiklerini iddia etti.

İŞ ARKADAŞININ KAYBI 20 MİLYON LİRA

Olayın en büyük mağdurlarından olan Şinasi'nin iş arkadaşı Ertan Kılıç "Şinasi'ye güvenip nakit para, ev, araba ne varsa verdim. Babam ve kardeşlerimden de aldı. Bu olaydaki zararım 20 milyon lira civarındadır" dedi.

Tarafları dinleyen mahkemeye heyeti, halen firarda olan Şinasi Kozan'ın yakalanması için müzekkere çıkarılması, müştekilerin 3. kişilere devredilen mülklerine tedbir kararı konulması için asliye ceza mahkemelerine açtığı dava dosyalarının istenilmesi ve eksik tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Gündem Haberleri

  1. SOLOTÜRK'ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi prova uçuşu
  2. Murat Kurum: Hızımızı artıracağız ve 60 günde 70 bin yeni yuvamızı daha teslim edeceğiz
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün, şiddetin olmadığı bir Türkiye inşa edeceğiz
Sonraki Haber