Hakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Pakistanlı mevkidaşı ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Pakistan ve Hindistan arasındaki son durumun ele alındığı öğrenildi.

Hakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü

Yoğun diplomasi trafiği süren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, son olarak Ankara'da Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile bir araya gelmişti.

Yaşanan yeni gelişmede, Bakan Fidan, Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile telefonda görüştü.

HANGİ KONULAR MASADA

Görüşmeye ilişkin bilgiler Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından geldi.

Görüşmede, Pakistan ve Hindistan arasındaki son durumun ele alındığı bildirildi.

'TÜRK DÜNYASI' ÇIKIŞI

Hakan Fidan, Ankara'da Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile bir araya gelmiş ve iki isim görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşmuştu.

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Fidan, "Türk dünyasına" da değinmişti.

Hakan Fidan'ın konuşmasında, "Türk dünyası ile aramızı bozmak isteyenlerin manipülasyonları başarılı olmayacak" ifadesi öne çıkmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Gündem Haberleri

  1. Abdulkadir Uraloğlu: Kara yolunda devam eden birçok projemiz var
  2. Murat Kurum: Deprem bölgesinde 250 bininci konutumuzu teslim edeceğiz
  3. Dışişleri Bakanlığı: Pakistan-Hindistan ateşkesini memnuniyetle karşılıyoruz