Hizbullah, Nasrallah'ın halefi Safiyuddin'in öldürüldüğünü doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreter Yardımcısı ve Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü doğruladı.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sürerken, Hizbullah geçtiğimiz haftalarda düzenlenen bir İsrail hava saldırısında Genel Sekreter Yardımcısı ve Hasan Nasrallah'ın potansiyel halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü doğruladı.

İSRAİL, SAFİYUDDİN'İN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

İsrail ordusu, Safiyuddin'in 4 Ekim'de Beyrut'un güneyindeki Dahiyeh bölgesine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Aynı saldırıda Hizbullah'ın istihbarat birimi başkanı Hüseyin Ali Hazima'nın da öldürüldüğü belirtilmişti.

Hasan Nasrallah'ın 27 Eylül'de yine Dahiyeh'deki bir İsrail saldırısında öldürülmesinin ardından, Haşim Safiyuddin'in Hizbullah liderliği için adı ön plana çıkmıştı.

HAŞİM SAFİYYUDDİN KİMDİR

Haşim Safiyuddin, 1964’te Lübnan’ın güneyindeki Sur kentine bağlı Deyr Kanun en-Nehr beldesinde dünyaya geldi.

Safiyuddin, 1980'lerde, İran’ın Kum kentine giderek, orada dini ilimler üzerine eğitim aldı. Hizbullah'ın 1982'de kurulduğu süreçte etkin olduğu belirtilen Safiyuddin, İran’da uzun süre kaldıktan sonra Hasan Nasrallah’ın 1992’de Hizbullah’ın başına geçişinin ardından 1994 yılında Lübnan’a geri döndü.

İran'dan dönüşüyle birlikte Hizbullah’ta İcra Konseyi Başkanlığına getirilen Safiyuddin, Nasrallah'ın ölümüne dek aynı görevde bulundu. Safiyuddin, ayrıca örgütün sosyal, ekonomik, iç ve dış yatırımlar gibi birçok hassas dosyasını elinde tutan bir isim olarak biliniyordu.

Nasrallah’ın gölgesi ve Hizbullah’ın iki numaralı adamı olarak bilinen Safiyuddin, Nasrallah ile anne tarafından kuzen olmasının yanı sıra, şekil ve konuşma üslubundaki benzerliği ile de dikkati çekiyordu.

Safiyuddin, güçlü dini içerikleri sık kullandığı ateşli konuşmalarıyla tanınmasının yanı sıra, Hizbullah çevrelerinde ilgi ve popülariteye sahip kişiliğe de biliniyordu.

İsrail'e karşı savaşın mücadelenin temelini oluşturduğunu sık sık dile getiren Safiyuddin, 18 Temmuz'daki konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durmadıkça Hizbullah'ın da Gazze cephesine desteğinin durmayacağını vurgulamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Gündem Haberleri

  1. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terör Türkiye topraklarında asla yer bulamayacaktır
  2. Ankara Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim etkinliklerini terör saldırısı nedeniyle iptal etti
  3. Selçuk Bayraktar'dan TUSAŞ saldırısı açıklaması: Menfur saldırılar bizi asla yıldıramayacak
Sonraki Haber