İranlı yetkiliden İsrail açıklaması: Zayıf saldırılarını büyütmeye çalışıyorlar

İsrail yetkilileri, İran'ın askeri üssü olmak üzere 20 noktanın hedef alındığını açıklamıştı. İranlı yetkisi ise bu iddiaları yalanladı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

İsrail'in İran'ı hedef almasının ardından hareketlilik başlarken İsrail, İran'ın askeri üssünü ve 20 noktayı hedef aldığını açıklamıştı.

İRANLI YETKİLİDEN SALDIRI AÇIKLAMASI

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'e konuşan ismi açıklanmayan bir yetkili, "İsrail ordusunun ülkede 20 noktayı hedef aldığı iddiası doğru değil. Siyonistlerin eylemi, ülke sınırları dışından gerçekleşti ve sınırlı hasara neden oldu." dedi.

Tahran'da Devrim Muhafızları Ordusuna ait hiçbir askeri tesisin hedef alınmadığını söyleyen İranlı yetkili, "100 İsrail askeri uçağının bu saldırıya karıştığı yönündeki haberler de tamamen yanlış. İsrail, zayıf saldırısını büyütmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN İRAN SALDIRISI

İran medyası, İsrail'in Tahran'ın batısı ve güneybatısında bazı askeri üsleri hedef aldığını duyurdu. İsrail ordusu da İran'da askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı.

Saldırılardan bir kaç saat sonra Tahran'da şiddetli patlama sesleri yeniden duyuldu. İran devlet televizyonu, seslerin Tahran'ın doğusundan geldiğini ve İsrail'in saldırısına karşı hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzelerden kaynaklandığını ve askeri tesislerin "isabet almadığını" bildirdi.

Saldırıların ardından İran, hava sahasını ikinci bir duyuruya kadar kapattığını duyurdu.

İran Acil Durum Merkezi, saldırılarda herhangi bir yaralı bilgisinin olmadığını bildirdi.

İsrail ordusu, İran'da bazı askeri tesislere saldırı düzenlediklerini saldırının "başarıyla tamamlandığını" açıkladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Gündem Haberleri

  1. TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında yeni detay: Kadın teröristin HDP üyesi olduğu öğrenildi
  2. Doğu Perinçek'in Fetullah Gülen çıkışı Kübra Par'ı şaşırttı
  3. Cumhuriyet’in simgesi, asrın projesi Marmaray 11 yaşında
Sonraki Haber