İş bulamıyoruz diyenlere belgeli kanıt! İstanbul'da dükkanlardaki ilanlar dikkat çekti

Ensonhaber Whatsapp hattına ulaşan bir videoda, Kartal ilçesindeki birçok dükkanda iş ilanının asılı olduğu görüldü. Videoyu çeken vatandaş, "İş yok diyenler boşuna ağlamasın" dedi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Türkiye'de uzun yıllardır iş olmadığına dair algı oluşturuluyor.

Ancak işverenlere göre olay, 'iş var ama beğenilmiyor' yönünde.

Özellikle genç kesim iş bulamadıklarından yakınırken, birçok sektör yeterli personel bulamamaktan şikayetçi.

İnternet sitelerindeki eleman ilanlarının yanı sıra hemen her bölgedeki dükkanlarda da birçok iş ilanı bulunuyor.

Dükkanlar iş ilanlarıyla dolu

Bunun bir örneği de İstanbul'da gözler önüne serildi.

Ensonhaber WhatsApp hattına gelen bir videoda, bir vatandaş Kartal ilçesinde kaydettiği videoda ilanlara dikkat çekti.

"İş yok diyenler boşuna ağlamasın"

Videoda şu ifadeler yer aldı:

"Burası Kartal Bankalar Caddesi. İş ilanları.. İş yok diyenler boşuna ağlamasın. Her iki dükkanda bir eleman aranıyor. Garson, tezgahtar aranıyor. Burada bizimle çalışmak ister misiniz yazıyor."

Vatandaşın çektiği 1 dakikalık videoda, 5 dükkanda ilanın olduğu görüldü.

Manşetimizde yer alan ifadeler üzerine Sütçü İmam Üniversitesi'nden açıklama geldi. İşte o açıklama:

Gazetenizde 12.12.2023 tarihinde çıkan “Sütçü İmam Üniversitesini bitirdin diye masabaşı iş arayıp durma gir çalış bir yerde” şeklinde Üniversitemiz ile ilgisi olmayan haber metnine ilişkin düzeltme ricamızdır.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 1992 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamış; otuz yılı aşkın zamandır 95.547 önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde mezun vermiş; Türkiye’nin önde gelen Üniversitelerinden biri olma gururunu taşımaktadır.

Somali’den Türkmenistan’a, Cibuti’den Endonezya’ya gönül coğrafyamızın tamamında tanınan ve tercih edilen Üniversitemiz 1.260 akademik ve 2.842 idari personeliyle bölgenin en güçlü üniversitelerinden biridir.

13 fakültesi, 3 yüksekokulu, 7 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsünde 38.248 öğrencisi bulunmaktadır. Bunlardan 1.870’i yabancı öğrenci statüsündedir.

Diğer taraftan ismini taşımaktan büyük gurur duyduğumuz Sütçü İmam, Millî Mücadelede düşmana karşı ilk kurşunu atmış, namusunu, bayrağını ve vatanını korumak için gözünü kırpmadan kurşunlara göğsünü siper etmiştir. Böyle bir kahramanın ismini taşımak Üniversitemize ve Kahramanmaraş halkına ancak onur vermektedir.

Ülkemizin en değerli ve en çok tıklanan haber sitelerinden birisi olan Ensonhaber sitesinin mezunlarımızı ve mensuplarımızı inciten böyle bir haber başlığını kasıtlı olarak atmadığına inanıyoruz. Nitekim haber sitenizin millî ve manevî değerlere bağlılığı ortadadır.

Üniversitemiz ve başarılarıyla ilgili daha güzel haberlerde gündem olmak umuduyla çalışmalarınızda başarılar diler, saygılar sunarız.

KSÜ Rektörlüğü

Gündem Haberleri

  1. KAAN Mobil Aplikasyonu’nun adli ve idari işlem sayısı 42 bin 984'e ulaştı
  2. Daltonlar ve Barış Boyun suç örgütü üyesi 99 kişi tutuklandı
  3. Türkiye'nin konuştuğu 'yenidoğan' skandalı: Kan donduran suçlar ve ilgili hastaneler
Sonraki Haber