İsrail'in İran tehdidi karşısında savunma stratejisi: GPS sinyallerini kapatacak

İran ile yaşanan gerilim sonrası İsrail ordusu, Kirya bölgesindeki Savunma Bakanlığı binasında GPS sinyallerini kapatma iddialarıyla dikkat çekiyor.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

İran ile İsrail arasında gerilim tırmanıyor...

Bu kapsamda İsrail ordusunun, İran'dan gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı Savunma Bakanlığı binasının yer aldığı Tel Aviv'deki Kirya bölgesinde GPS sinyallerini devre dışı bırakmaya başladığı öne sürüldü.

BİR DİZİ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yaşanan gelişmelere ilişkin bilgiler, İsrail merkezli Walla internet sitesinin haberinde yer aldı.

Habere göre, ordunun, İran ile yaşanan gerilim nedeniyle Kirya bölgesinde GPS sinyallerini devre dışı bırakmaya başladığı iddia edildi.

İsrailli komutanların, İran'dan gelebilecek herhangi bir saldırıya nasıl hazırlanılacağı konusunda bir dizi toplantı gerçekleştirdiği kaydedilen haberde, bu bağlamda hava savunma sistemi, ordu, Savunma Bakanlığı, İç Cephe Komutanlığı ve hassas tesislerin kontrol sistemlerindeki hazırlıkların üst düzeye taşınacağı kaydedildi.

ABD'DEN DESTEK

ABD'nin İsrail'in hava savunma sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olacağı bildirilen haberde, İsrail Savunma Bakanlığı ile ordunun, ülkenin çeşitli bölgelerinde izleme ve uyarı sistemlerini ileri teknolojilerle modernize etmek için çalıştığı belirtildi.

İsrail ordusu, 12 Ekim'de yaptığı duyuruda, ABD'nin ülkede uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) sistemini konuşlandırdığını açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Gündem Haberleri

  1. SON DAKİKA! Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı terörist öldürüldü
  2. Savunma sanayiinde devam eden dev projeler
  3. Çanakkale'de kaçak göçmen operasyonu: 79 göçmen ve 2 organizatör yakalandı
Sonraki Haber