İzmir'deki yangında son durum

Karşıyaka'da dün gece başlayan yangın nedeniyle Doğançay ve Sancak mahalleleri tahliye edildi. Bölgeden gelen görüntüler yangının şiddetini gözler önüne sererken, bölgedeki birçok alanda da tahliyeler devam ediyor.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Dün Çanakkale'de başlayan yangına ek olarak saat 21:00 sıralarında İzmir'in Karşıyaka ilçesinde de yangın çıktı.

Çanakkale'de çıkan yangın söndürülürken, Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde çıkan yangına ise havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Bölgeye gelen ekipler yangınları söndürmek için yoğun bir mücadele veriyor.

Rüzgarın şiddeti nedeniyle havadan yapılan çalışmalarda zaman zaman aksamalar meydana geliyor.

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda çıkan yangında alevler, Bayraklı ilçesine ulaştı. Bayraklı'daki Onur Mahallasi 7372 Sokak'taki evlerin bir bölümü tahliye edildi.

Alevlere takviye ekiplerle saat 13.30 itibarıyla 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor.

Öte yandan itfaiyenin de 600'e yakın personeli, ilçe belediyelerinin desteği ve 30'un üzerinde yangın söndürme aracıyla söndürme çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

"TÜM İMKANLARIMIZLA GAYRET EDİYORUZ"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar bölgesinde meydana gelen orman yangınına karşı ilk andan itibaren havadan ve karadan mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm imkanlarımızla yangını kontrol altına almak için gayret ediyoruz." denildi.

Gündem Haberleri

  1. Pençe-Kilit şehidi Maşallah Abakay'ın son görüntüleri ortaya çıktı
  2. İzmir Körfezi'nde kirlilik: Felaketin uydudan haritası çıkartıldı
Sonraki Haber