KAAN Mobil Aplikasyonu’nun adli ve idari işlem sayısı 42 bin 984'e ulaştı

Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu (KAAN) Uygulamasından genel kolluğa yapılan 138 bin 968 bildirim sonucu 42 bin 984 adli ve idari işlem yapılırken, uygulamanın 261 bin 329 özel güvenlik görevlisi ve 39 bin 556 genel kolluk personelince aktif şekilde kullanıldığı kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Dairesi Başkanlığınca geliştirilen KAAN EGM Mobil Aplikasyonu'nun aktif kullanımı dikkat çekiyor.

30 Eylül 2020'de hizmete alınan uygulamadan, genel kolluğa yapılan 138 bin 968 bildirim sonucu 42 bin 984 adli ve idari işlemin uygulandığı açıklandı.

HIZLI SONUÇLAR SAĞLIYOR

Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, genel kolluk kuvvetleriyle etkili iletişim ve işbirliğiyle koordinasyonunu sağlamak amacıyla kullanılan uygulama, suçun meydana gelmeden önlenmesi, genel kolluğun hızlı şekilde bilgilendirilmesi gibi konuların hızla sonuçlanmasına imkan tanıyor.

261 BİN 329 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİNCE AKTİF ŞEKİLDE KULLANILIYOR

KAAN uygulamasının kullanıma alınmasından bu yana hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu madde, şüpheli paket, aranan kişi ve ateşli silahlarla işlenen suçların önlenmesi, suçluların tespiti ile yakalanmasına yönelik olarak 507 bin 362 kişiye eğitim verildi.

Ayrıca, uygulama, 81 ilde özel güvenlik izni verilen 63 bin 49 noktada, 261 bin 329 özel güvenlik görevlisi ve 39 bin 556 genel kolluk personelince aktif şekilde kullanılıyor.

Aplikasyonun kullanıma alınmasından bu yana yapılan 138 bin 968 bildirimin değerlendirilmesi sonucu 42 bin 984 kişiye adli ve idari işlem uygulandı.

KAYIP ÇOCUK VE TRAFİK KAZASI GİBİ OLAYLARDA DA AKTİF OLARAK KULLANILDI

Uygulama, özel güvenlik görevlilerince uyuşturucu madde ve aile içi şiddet gibi suçların yanı sıra kayıp çocuk ve trafik kazası gibi olaylarda özel güvenlik görevlileri tarafından yoğun olarak kullanıldı.

Uygulamayla yurt genelinde görev yapan kolluk kuvvetlerine ilave olarak yaklaşık 370 bin kişinin daha ülke güvenliğine katkı yapacak şekilde görev yapmasına imkan tanıdı.

UYGULAMA İLE 4 MİLYON 135 BİN 900 LİRA DOLANDIRICILARIN ELİNDEN KURTARILDI

Bilecik, Isparta, Gaziantep, Ordu ve Kırklareli'deki banka özel güvenlik görevlilerinin uygulamayı kullanmaları sonucu, bu yıl vatandaşın toplam 4 milyon 135 bin 900 lirasının dolandırıcıların eline geçmesi engellendi.

Isparta'da gerçekleşen kapkaç olayı sonrası 67 bin 390 lira ile yakalanan şüpheli, uygulamanın etkinliğini bir kez daha kanıtladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Gündem Haberleri

  1. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan açıklamalar
  2. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile görüştü
  3. Los Angeles yangınlarının dehşet veren yayılışı haritalandı
Sonraki Haber