Kahramanmaraş'ta deprem sonrası korkutan görüntü! "Kocaman dağ yanıyor"

Kahramanmaraş depreminden sonra Göksun ilçesi Büyükkızılcık köyündeki dağın yanmaya başlaması, halkı paniğe sürükledi. Dağın görüntüsünü çeken vatandaş "Çok değişik şeyler oluyor burada" sözleriyle dikkat çekti. Prof. Dr. Övün Ahmet Ercan ise sosyal medya hesabından yanardağ değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Göksun İlçesindeki Büyükkızılcık köyünde korku dolu anlar yaşandı. Kuş Kayası diye adlandırılan dağın yanmaya başlaması halkı korku ve paniğe sürükledi.

Büyükkızılcık köyünde bulunan vatandaşlardan biri o anları kayıt altına aldı. Uzmanlara ve yetkililere ulaşmaya çalışan vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

“Kuş Kayası dediğimiz dağ, yanardağ gibi yanıyor. Bunu uzmanlara, yetkililere ulaştırır mısınız? Korkuyor halk ne olduğunu bilmiyor. Şu anda kocaman dağ yanıyor. Eskiden hiçbir şekilde böyle bir şey yoktu normal dağ. Önce şu alttaki siyah yerden bir petrol gibi, lav mı petrol mü çok değişik şeyler oluyor burada"

"Yanardağ oluşturdu"

Prof. Dr. Övün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından konuyla ilgili değerlendirme yaptı. Yaptığı paylaşımda su sözlere yer verdi:

"M7,9'luk depremde çıkan güre (enerji) 1 megaton (1 milyon ton) TNT'ye eşdeğer (500 atom bombası) olması nedeniyle 41 km derinde taşbulamacını (mağmayı) devindirip Kahramanmaraş'ta oluşturduğu kırıktan 2000 C'de kızgın, akışkan karataş (bazalt) püskürterek yanardağ oluşturmuştur."

Yanardağ iddialarına yalanlama

AFAD ise konu ile ilgili açıklamasında “Gözlemlerimiz, bölgede herhangi bir lav akması, volkanik kül, petrol veya gaz çıkışı olmadığı yönündedir.” ifadelerine yer verdi.

Gündem Haberleri

  1. Pençe-Kilit bölgesinde 1 askerimiz şehit oldu
  2. Ahmet Çakar'ın derbi iddiası: Ali Koç ve Jose Mourinho arasında gerginlik çıktı
Sonraki Haber