Kahramanmaraş’taki çadır kentlerdeki depremzedelerin tüm ihtiyaçları gideriliyor
2 şiddetli depremin ardından evleri yıkılan ya da ağır hasar alan depremzedeler için kentte kurulan çadır kentlerde, hayat normale dönmeye başladı.
Asrın felaketinde depremzedelerin yaraları sarılmaya başlandı.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan şiddetli depremler, 11 ilde büyük yıkıma yol açtı.
Can kaybında da bilanço 40 binin üzerine çıktı.
Binlerce vatandaş da enkaza dönen ya da ağır hasar alan evlerini terk etti. Bu nedenle devletin tüm imkanları depremzedeler için seferber edildi.
İlk günden itibaren afet bölgesinde hummalı çalışmalar yürütüldü. Vatandaşlar için çadır kentler kurulurken konteyner kurulumu da hız kazandı.
Öte yandan bölgeye gönüllü vatandaşlar ve AFAD ekibi tarafından tüm ihtiyaçların giderilmesi için yardım malzemeleri ulaştırıldı.
Çadır kentlerde 14'üncü gün
İki yıkıcı depremde evi yıkılan ve hasar gören depremzedelerin bir bölümü de AFAD tarafından Sütçü İmam Üniversitesi kampüsünde kurulan çadır kentlere yerleştirildi.
Depremin merkezine kurulan çadır kentlerde de hayat normale dönmeye başladı.
Kimi depremzedeler çadırların önünde toplanıp sohbet ederken, kimileri de hasarlı evlerinden aldıkları kuşlarıyla ilgilenerek vakit geçiriyor.
"Benim bir şikayetim yok"
AFAD tarafından kurulan çadır kentte günlerinin güzel geçtiğini ifade eden Hatice Koç, şöyle konuştu:
Günümüz güzel geçiyor nasıl olsun anca bu kadar olur. Evimiz yıkılmadı ama az hasarlı görünüyor. Benim bir şikayetim yok, yapacak bir şey yok. Hep oturuyoruz biz burada zaten kalabalık bir aileyiz. 7 kişi kalıyoruz bir çadırın içerisinde. Yine de bugünümüze şükür ölmedik yani.
"Günlerimiz Allah’a binlerce şükürler olsun iyi geçiyor"
Can güvenliklerinden endişe ettikleri için çadır kente yerleştiklerini söyleyen Cemal Hocaoğlu da şu ifadeleri kullandı:
Çadırda günlerimiz Allah’a binlerce şükürler olsun iyi geçiyor. Evimiz az bir hasar gördü. Can güvenliğimiz yok, korkuyoruz ve o yüzden burada kalıyoruz. Biraz psikolojimiz bozuldu. İnşallah düzelecek. Bu kuşlarımın annesiyle babası vardı bunların bir şeyleri yokken buraya geldik. Sırf bunlar için ertesi gün tekrar geri gittik, yemleri suları kalmamıştı. Gittim baktım iki tanesinin annesi babası ölmüş. Bunlara kıyamadım her şeyimi bıraktım sadece bunları aldım.
"Burada bütün ihtiyaçlarımız karşılanıyor"
Çadır kentte bütün ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Hacı Ali Kara, “Evimiz hasarlı ama çadır günlerimiz iyi geçiyor. Burada bütün ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Evimizde ağır bir hasar yok, bir badire atlattık. Verilmiş sadakamız, daha bitmemiş nefesimiz varmış.” ifadelerini kullandı.
"Sıcak yemeğimizi veriyorlar"
Recep Balık ise “Allah razı olsun devletimizden de, milletimizden de herkes yardımcı oldu, gerekeni yaptılar. İdareten buradayız, sıcak yemeğimizi veriyorlar. Allah herkesten razı olsun, ne diyebilirim ki.” dedi.