Meral Akşener: Seçim 14 Mayıs'ta olmazsa zamanında olur
Deprem nedeniyle seçimlerin ertelenmesi konusunu değerlendiren İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener, seçimin zamanında yani 18 Haziran'da yapılabileceğini düşündüğünü belirtti.
Türkiye bir günde yaşadığı iki büyük depremle sarsıldı.
Son verilere göre 25 bine yakın can kaybının yaşandığı depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.
Bu kapsamda bölgede sürdürülen çalışmaları yerinde incelemek için siyasiler de deprem bölgesine gidiyor.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’ı ziyaret etti.
"Seçim 14 Mayıs'ta olmazsa zamanında olur"
Akşener, temaslarının ardından İsmail Saymaz’a konuştu.
Durumu değerlendiren Akşener, yaklaşan seçim tarihi konusundaki tartışmalara ilişkin, “14 Mayıs'ta olmayabilir, yetişmeyebilir ama zamanında olur diye düşünüyorum. Öyle olması gerektiğini de düşünüyorum” dedi.
"Devlet kurumlarının içi gitmiş, liyakat diye bir kavram yok"
Akşener şöyle konuştu:
Bu ucube sistemin getirdiği, hızlı karar alacak - hızlı işler çözülecek meselesinin hiç de öyle olmadığı, tam tersin karar süreçlerini sekteye uğrattığı, hızlı hareket etmenin ortadan kaldığı bir yönetim meselesini ortaya çıkardı.
Bütün olarak baktığınızda gördük ki bu tek adam sistemi işleri kolaylaştırayım derken hem bürokrasiyi artırmış hem karar verme mekanizmalarını katman katman hale getirmiş.
Devlet kurumlarının içi gitmiş, liyakat diye bir kavram yok. AFAD’ın arama kurtarma ve afet konusunda uzman olması gereken arkadaşın Diyanet Vakfı’nda geldiği ve herhangi bir tecrübesinin olmadığı…
Benim adamım olsun, itaat etsin. İtaat et-rahat et modelinin liyakati ve hafızayı ortadan kaldırdığını görmüş olduk. Behemehal bu ucube sistemin değişmesi lazım.
"Depremzedeleri öğrenci yurtlarına değil otellere yerleştirin"
Depremzedelerin yerleştirilmesi için üniversitelerin uzaktan eğitime geçirilmesi ve KYK yurtlarından öğrencilerin çıkarılmaları konusuna da değinen Akşener, şunları söyledi:
Ben ailelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesini doğru bulmuyorum. Yurtlar genellikle altı kişiliktir. Bir aile düşünün, ister beş, ister altı, ister yedi kişilik olsun, tek bir yerde kapatıyorsun, o olmaz. KYK yurtlarını tahsis etmek yerine turizmin dışında kalan oteller tahsis edilebilir.
Evler tahsis edilebilir. Doğru bulmuyorum. Bu bölgede 285 bin öğrenci var, bu çocukların durumunu ne yapacaksınız? Halbuki onları alın, deprem dışındaki üniversitelerde okumak istiyorsa…
Zaten pandemide iki yıl gitti. Üniversitede sadece öğrenim olmaz ki bir de eğitim denir adına. Üniversite mezunu olmak ne demek, o hocayı tanımak demek. Korkularınızdan, yüklerinizden veya önyargılarınızdan sıyrılmanız demek.
Farklı farklı hocalardan ders almanız demek. Eski bir üniversite hocası olarak söylüyorum. Ben doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Hele ki ailelerin KYK yurtlarına tıkılması…
O çocukları buraya getirmek yerine hem buradakileri, hem buralı olup da başka okullarda okuyanların devamını sağlamak lazım. Bula bula üniversite kapatıldı. Bu bence çok yanlış”