Murat Bardakçı Davutoğlu, Babacan ve Karamollaoğlu'nu eleştirdi! Nankörlük sergiliyor...

Muhafazakar camianın eskiden hayal olarak gördüğü birçok şeyin gerçek olduğunu hatırlatan Murat Bardakçı, altılı masadaki 3 liderin bunları görmezden gelerek nankörlük yaptığını yazdı.

Tarihçi yazar Murat Bardakçı, Habertürk'teki köşesinde sert bir yazı kaleme aldı.

Murat Bardakçı'nın "Muhafazakar nankörlük" başlıklı yazısının hedefinde 3 isim var: Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu.

Ayasofya'nın ibadete açılmasını, Taksim'e cami yapılmasını, resmi dairelerde başörtüsünün ve sakalın serbest hale gelmesini, imam hatiplilerin askeri okullara alınmalarını, cuma namazı için memurlara mesai ayarı yapıldığını ve müftülere dini nikah kıyma yetkisinin verildiğini hatırlatan Murat Bardakçı; 25 yıl önce Türkiye için hayal olan bu değişikliklerin tek tek yapıldığını artık dünyada Türkiye'nin konumunun değiştiğini yazdı.

"Muhalefet partilerinin iktidarı eleştirmesi, yapılan hemen her şeyi fena ve yanlış göstermeleri âdettendir, bir yerde de muhalif olmanın gereğidir." diyen Murat Bardakçı; "İktidarın ekonomi alanındaki uygulamalarına yahut dış politikasına veryansın edilebilir ama muhafazakâr kesimin nerede ise seksen senelik hayallerinin hakikat hâline getirilmesini inkârı, sadece ideolojik nankörlüktür." dedi.

Bardakçı, yazısının devamında altılı masada oturan 3 muhafazakar isme yüklendi:

"Siyasî hayatları boyunca daima muhafazakâr çizgide bulunan ama sonradan Altılı Masa’yı teşkil edip yıllarca veryansın ettikleri CHP’nin şimdiki liderini cumhurbaşkanı yapma çabasına girişen liderlerden üçü, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan şimdi işte böyle davranıyorlar... Meselâ, Ayasofya zaten ibadete açılmışken ve mâbedi turistler de serbestçe gezebilirlerken Temel Bey’in “İktidara geldiğimizde, Ayasofya gerçek mânâda açılmış olacak, kendi ruhuna kavuşacaktır. ...Bazı bölümleri turistlere açılabilir” meâlindeki sözleri ile Ayasofya’nın bir başka muhafazakâr yönetim tarafından ibadete açılmış olmasını görmezlikten geliyor, yani muhafazakâr bir nankörlük sergiliyor!"

Murat Bardakçı'nın geri kalan yazısını okumak için TIKLAYIN

Gündem Haberleri

  1. Denge bozuldu: 6 ilde emekli sayısı çalışan sayısını aştı
  2. SON DAKİKA! MİT'ten Irak'ın kuzeyine operasyon: Terörist Lokman İsmail etkisiz hale getirildi
Sonraki Haber