Özgür Özel, aracında kaçak elektronik sigara yakalanan CHP'li vekille ilgili konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e aracından kaçak elektronik sigaralar çıkan Edirne Milletvekili Ediz Ün soruldu. Özel, açıklamayı tatmin edici bulduğunu belirterek "Bu aşamada açıklamasını tatmin edici buluyorum ama süreci yakından takip edeceğiz" dedi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Geçtiğimiz günlerde CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e ait olduğu tespit edilen ciple elektronik sigara kaçakçılığı yapıldığı tespit edildi.

Cipte yapılan aramada, gümrük kaçağı olduğu belirlenen 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi bulundu.

CHP'Lİ VEKİLİN ARACINDAN KAÇAK ELEKTRONİK SİGARA ÇIKTI

Aracı kullanan şoför hakkında işlem yapılıp kaçak ürünlere el konulurken CHP'li vekil Ün, olayın kendinden habersiz gerçekleştiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, şunları söyledi:

Hakkımda bazı yayın organlarında çıkan yalan ve yanlış haberler üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğum doğmuştur. Edirne Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında gerek ülkemizin gerekse de Edirne'nin sorunları ile ilgilenmekte, çözümleri için mesai harcamaktayım.

"ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLI ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUM"

Ülkemiz ve şehrimiz için; halkımızın sorunları, işçinin, emekçinin, üreticinin ve çiftçinin sorunlarını gündeme getirmek, kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda ülkemizin tamamında ve şehrimiz Edirne'de çalışmalarımı sürdürmekteyim.

ÖZGÜR ÖZEL'E SORULDU

Yaşananların ardından konu, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e soruldu.

ABD ziyareti öncesi İstanbul Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Ün'ün yaptığı açıklamayı tatmin edici bulduğunu belirtti.

"AÇIKLAMASINI TATMİN EDİCİ BULUYORUM"

Sürecin yakından takipçisi olduğunu söyleyen Özel, şu ifadeleri kullandı:

Kendisinin basın açıklamasını dinledim. Yasal bir süreç başlattığını söyledi. Suç duyurusunu bana yolladılar. Bu aşamada açıklamasını tatmin edici buluyorum ama süreci yakından takip edeceğiz.

61 KERE GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPMIŞ

Öte yandan Edirne Kaçakçılık Şube Müdürlüğünde, 34 EKE 86 plakalı aracın sadece 2024 yılı içerisinde, CHP Milletvekili Ediz Ün adına 61 defa giriş ve çıkış olmak üzere tescil kaydı ve yine 2024 yılına ait 59 AE 054 plaka ve 34 AY 1994 araçlarla Ediz Ün adına giriş ve çıkış tescil kaydının mevcut olduğu öğrenildi.

Yine CHP Milletvekili Ediz Ün'ün elemanı ve araçta bulunan Çağatay Rahmi Çetin'in sadece 2024 yılı içerisinde X7232MA plakalı araç ile Türkiye'ye 61 adet giriş - çıkış tescil kaydının mevcut olduğu öğrenildi.

Gündem Haberleri

  1. Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyaya seslendiği konuşmayı değerlendirdi
  2. Gazze'de can kaybı 41 bin 495'e çıktı
Sonraki Haber