Özgür Özel, Diyarbakır Havalimanı'nda Kürtçe şarkılarla karşılandı

Diyarbakır’a giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, havalimanında Kürtçe şarkılarla karşılandı. Bir dizi görüşmeler yapacak Özel'in sıradaki durağı Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van olacak.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olası bir seçim ve Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrası Doğu Anadolu ve Güneydoğu ziyaretine başladı.

Özel'in ilk durağı Diyarbakır oldu.

Özel, Diyarbakır Havalimanı’nda partililer tarafından Kürtçe şarkılar eşliğinde karşılandı.

KÜRTÇE ŞARKILARLA KARŞILANDI

Özel, daha sonra konvoy eşliğinde kalacağı otele geçti.

Özel, yarın Diyarbakır’da kadın sivil toplum kuruluşları ile kahvaltıda bir araya gelecek.

Ardından Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde esnaf ziyareti, fabrika işçileriyle öğle yemeği, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, CHP İl Başkanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ziyareti ve Kent Konseyi Toplantısı’na katılacak.

Özel'in Diyarbakır'dan sonra sırasıyla Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van’ı ziyaret etmesi bekleniyor.

AHMET TÜRK'LE DE GÖRÜŞECEK

Ayrıca CHP Lideri Özel'in programında en dikkat çekici ziyaret ise DEM Partili Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile olacak.

DEM Parti'nin kararlarında ağırlığı bulunan Ahmet Türk, CHP Lideri'nin bu ziyaret talebine olumlu geri dönüş verdi.

"KÜRT SORUNU OLUP OLMADIĞINA DEVLET DEĞİL KÜRTLER KARAR VERİR"

Öte yandan Özel, Diyarbakır'a yaptığı ziyaret kapsamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Özel yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"Meseleye şuradan bakıyoruz. Sayın Bahçeli'nin söylediği söz bir kişiye af ve ona verilecek bir kürsü, lağvolacak bir örgüt her şey tamamdır ise hiçbir şey tamam değildir. CHP, barışa giden, annelerinin gözyaşı dökmesini ve şehit gelmesini engellemek, terör örgütünün ortadan kalkması için her sözü anlamlı bulur. Ama Kürt sorunu yok, bir kişi konuşunca her şey çözülecek diyemezsiniz. Kürtlerin sorunu olup olmadığını devlet değil Kürtler karar verir. Kürtlerin sorunları, 'Kürtler sorun yoktur' diyene kadar vardır ve çözülmesi gerekir. Biz de bununla ilgili elimizden gelen her katkıyı ifade etmeye devam edeceğiz.

"HER VATANDAŞIMIZIN İSTEDİĞİ DİLİ KONUŞTUĞU VE SİYASET YAPMA HAKKINA SAYGI DUYACAĞIZ"

Türkiye'deki her vatandaşımızın istediği dili konuştuğu ve siyaset yapma hakkına saygı duyacağız. Terör sorunu ve Kürtlerin sorunu birlikte çözülmediği müddetçe ikisi birbirini doğurmaya devam edecektir. Diyarbakır'daki umudu görüyoruz ama bir başarısızlık daha geçen seferki yaşananlardan daha fazla acıyı yaşatabilir. Çok dikkatli olmak zorundayız. Kürtlerin sorunu masaya 86 milyonun oturmasıyla ve demokratik siyaset hakkının tanınmasıyla çözülebilecektir. Kürtlerin sorunlarını görmezden gelenleri Erdoğan'ın sorunlarını gidermek için adım attıklarına yönelik algıları düzeltmek gerekir.

"CHP MASAYA BU ŞEKİLDE ÇÖZMEK İÇİN GELMEZ"

Mevcut anayasaya uyulmadıkça, bütün antidemokratik tavırlardan vazgeçilmedikçe anayasayı çiğneyenlerle anayasa yapmayız. CHP'yi masaya bu şekilde çözmek istiyorsanız biz o masaya gelmeyiz. Samimiyetsizliğe itiraz ederiz. Kürtlerin yaşadığı sorunları Meclis'te çözen bir anlayış savunuyoruz. Bu ülkede herkesin geleceği sivil demokratik siyasetten geçer. Bu noktada üzerimize düşen her şeyi yapacağız."

Gündem Haberleri

  1. Narin Güran cinayetindeki sır halen çözülemedi
  2. Ensonhaber yazarı Adem Metan, Lübnan’daki son durumu anlattı
  3. ASELSAN ile Baykar arasında 95,1 milyon dolarlık anlaşma
Sonraki Haber