Rusya'ya ait arama kurtarma ekibi Kahramanmaraş'tan ayrıldı

10 ili vuran depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'taki arama kurtarma çalışmalarına katılan 200 kişilik Rus ekip kentten ayrıldı.

Türkiye 6 Şubat sabahına büyük bir felaketle uyandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde korkunç bir deprem yaşandı.

Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay gibi illerde hissedilen deprem, adeta yıkıma yol açtı.

Depremin ardından tüm dünya Türkiye için seferber oldu.

Türkiye'nin ulusal yardım talebinin ardından birçok ülke, uzman arama kurtarma ekiplerini Türkiye'ye göndermeye başladı.

Rus ekibin görev süresi doldu

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Rusya'dan Kahramanmaraş'a gelen arama kurtarma ekiplerinin görev süresi doldu.

200 kişilik ekip görev yaptı

Rusya Acil Durumlar Bakan Yardımcısı Aleksandr Çupriyan, 200 kişilik ekip ve 6 arama kurtarma köpeğiyle depremin hemen ardından Türkiye'ye geldiklerini, Kahramanmaraş'ta 12 enkaz noktasında çalışma yürüttüklerini belirtti.

"Rusya halkı adına Türk milletine başsağlığı diliyorum"

Bölgede kurdukları sahra hastanesinde 200 civarında hastaya hizmet verdiklerini dile getiren Çupriyan, enkaz altından 6 kişiyi canlı çıkardıklarını dile getirdi.

Çupriyan, "Türkiye'ye daha önce de deprem için gelmiştik. Çok üzüldük. Rusya arama kurtarma ekibi, Rusya halkı adına Türk milletine başsağlığı diliyorum. Çok geçmiş olsun." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Gündem Haberleri

  1. Polisi şehit eden Yunus Emre Geçti, siyah poşetle hayvan arabasına bindirildi
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan hac ücretlerine yönelik iddialara yanıt
Sonraki Haber