Şanlıurfa'da kaza yapmasın diye kamyoneti takip eden sürücü konuştu

Şanlıurfa’da zikzak çizerek ilerleyen kamyonetin kaza yapmaması için kilometrelerce takip edip korna çalarak uyaran sürücü o anları anlattı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Şanlıurfa’da bir sürücü, önünde ilerleyen ve defalarca bariyerlere çarpma ve şarampole düşme tehlikesi yaşayan kamyonetin sürücüsünün dikkatini korna çalarak çekmeye çalıştı.

Olay, önceki sabah Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi ile Mardin’in Kızıltepe ilçesini birbirine bağlayan kara yolu üzerinde yaşandı.

DEFALARCA KAZA TEHLİKESİ ATLATTI

Yolda seyir halinde olan bir sürücü, önündeki kamyonetin yolda düzgün ilerlemediğini fark etti.

Sağa sola zikzak çizerek ilerleyen kamyonet, defalarca bariyerlere çarpma ve şarampole düşme tehlikesi atlattı.

KORNA ÇALARAK UYARMAYA ÇALIŞTI

Cep telefonu kamerasını açan sürücü, korna çalarak önündeki aracın sürücüsünü uyarmaya çalıştı.

Sürücüsünün uykusuz olduğunu düşündüğü aracı takip etmeye başlayan diğer sürücü, her şarampole doğru gittiğinde korna çalıp dikkatini yola vermesini sağlamaya çalıştı.

O ANLARI ANLATTI

Kilometreler boyunca devam eden takip, öndeki sürücünün bir süre sonra yola normal şekilde devam etmesi üzerine sona erdi.

Uykusu gelen sürücülere uyarıda bulunan İbrahim Halil Şahin şöyle konuştu:

Geçen gün asfalt yüklediğim araçla Şanlıurfa’dan Viranşehir’de doğru gidiyordum. Önümde bir aracın zikzak çizerek ilerlediğini gördüm. Şoför arkadaş uykuya dalmıştı. Korna çalarak onu uyarmaya çalıştım.

En son Siverek kavşağında aracını durdurduktan sonra ben yoluma devam ettim. Şoför arkadaşlarımıza biraz daha dikkatli olmaları çağrısında bulunuyorum. Uykumuz geliyorsa mola yerlerinde, tesislerde, neresi uygunsa oraya çekip uykumuzu aldıktan sonra yolumuza devam edelim.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Gündem Haberleri

  1. MİT yakaladı savcı iddianamesini yazdı: Aile boyu MOSSAD ajanlığı
  2. 4 ayrı organize suç örgütüne operasyon: 79 kişi yakalandı
  3. İmamoğlu’nun diplomasına dair suç duyurusunda bulunan şahsa tehdit: 2 tutuklama
Sonraki Haber