SON DAKİKA! Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki zorla getirilme kararı kaldırıldı

Avukat Mustafa Doğan İnal’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkeme tarafından verilen zorla getirilme kararının kaldırıldığı duyuruldu.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

İstanbul’da 17 Ekim 2023’te CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, avukat Mustafa Doğan İnal’a yönelik TBMM CHP Grup Toplantısı'nda söylediği sözler gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Kemal Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

KARAR DEĞİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, X hesabından yeni bir açıklama yaptı ve zorla getirilme kararının kaldırılığını duyurdu.

Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili hukuksuz "Zorla Getirme Kararı" kaldırıldı!

İstanbul 48 Asliye Ceza Mahkemesi, infial yaratan kararından geri adım attı!

İlgili Hakim, itiraz sunulmadan kendi hukuksal kararını bugün itibariyle kaldırmak zorunda kaldı.. Kamuoyunun bilgisine...

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Mustafa Doğan İnal ‘müşteki’, Kemal Kılıçdaroğlu ise ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, şüpheli Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda müşteki İnal’ın adını açıkça kullanarak ‘bu kadar kirli bir adam yoktur’, ‘bu adamın mal varlığını açıklayın kardeşim’ gibi söylemlerde bulunduğu aktarıldı.

Dosyanın Uzlaştırma Bürosu’na gönderildiğinin de belirtildiği iddianamede, buna rağmen taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı da kaydedildi.

2 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEBİ

Hazırlanan iddianamede şüpheli Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Gündem Haberleri

  1. Türkiye, Romanya ve Bulgaristan arasında askeri mutakabat
  2. Başsavcı, sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdı iddiası: İnceleme başlatıldı
  3. Aydın-Denizli Otoyolu hizmete açıldı: Bakan Uraloğlu açılışa katıldı
Sonraki Haber