SON DAKİKA! Yenidoğan Çetesi'ne ilişkin iddianame kabul edildi

12 yenidoğan bebeğin ölümüne neden olan "Yenidoğan Çetesi" hakkında hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. Çete üyeleri, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu...

Yukarıda yer alan 3 ilde faaliyet gösteren Yenidoğan Çetesi skandalı Türkiye'yi sarstı.

12 yenidoğan bebek, para için Yenidoğan Çetesi tarafından bile bile ölüme terk edildi ve ailelerin canı yandı.

Çökertilen bu çeteden 47 kişi gözaltına alınırken, 22 kişi de tutuklandı.

Her geçen gün yeni detayların gündeme geldiği çeteyle ilgili de Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan fezleke, Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Şüpheliler, Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İddianamede, ölen 10 bebeğin "maktul", 5 kişinin "müşteki", Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğünün "suçtan zarar gören", 19 hastane ve sağlık şirketi "malen sorumlu", 47 kişi de "şüpheli" olarak yer aldı.

ÇETENİN ELEBAŞI FIRAT SARI

Doktor şüpheli Fırat Sarı’nın elebaşısı olduğu suç örgütünün sevk ve idaresini doktor şüpheli İlker Gönen ile 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in yaptığı belirtilen iddianamede, suç örgütünün esas amacının işletmesini devir aldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemini bertaraf ederek doluluğunu sağlamak, hastaların basamaklarıyla oynama yaparak SGK’dan üst sınırdan ödeme almak olduğu aktarıldı.

TALEP EDİLEN CEZALAR

İddianamede, şüpheliler Fırat Sarı ve İlker Gönen’in 10 kez kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve 11 kez uygulanmak üzere resmi belgede sahtecilik suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9’ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Şüpheli Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve resmi belgede sahtecilik suçlarından 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis istendi.

Diğer şüpheliler hakkında da benzer suçlardan hapis cezaları öngörülen iddianamede, ayrıca, malen sorumlu olarak belirtilen hastaneler ve hastanelerin bağlı olduğu şirketler lehine dolandırıcılık suçu işlenerek maddi menfaat temin edildiğinden, tüzel kişilere özgü güvenlik tedbiri uygulanması, hastanelerin ve şirketlerin kapatılıp mal varlıklarına el konulmasına karar verilmesi talep edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Gündem Haberleri

  1. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: İhtiyaç olursa asgari ücrette iyileştirmeyi yaparız
  2. Gazze'de ateşkes için uzlaşmaya varıldı
  3. MSB: 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Sonraki Haber