Türkiye Barolar Birliği, etkin soruşturma için gönüllü olduklarını açıkladı

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından bina yıkımlarında ihmali olanlarla ilgili hukuki süreçte destek vereceğini açıklayan Türkiye Barolar Birliği, "Etkin bir soruşturma için binlerce meslektaşımızla gönüllü olarak görev almaya hazırız" dedi.

Türkiye, dünya tarihine iz bırakacak derinlikte büyük bir deprem felaketi yaşıyor.

Depremde yıkılan binaların arasında insan kayıpları ve yaralamalar yaşandı.

Depremden oluşan hasarlarla binalara girilemiyor.

Yaşananlarda ihmali olanlar için hukuki süreç başlatılacak.

Türkiye Barolar Birliği açıklama yaptı

Türkiye Barolar Birliğinden (TBB), bu aşamada açıklama yaparak, etkin bir soruşturma için binlerce meslektaşıyla gönüllü olarak görev almaya hazır olduğunu hissetti.

Avukatlar gönüllü görev almaya hazır

Türkiye Barolar Birliği, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerdeki yıkımlara ilişkin etkin bir soruşturma yürütülebilmesi için avukatların gönüllü görev almaya hazır olduğunu bildirdi.

"Yok olma riski bulunan deliller tespit edilmeli"

TBB yapılan açıklamada, deprem bölgelerinde enkaz kaldırma çalışmaları başlamadan, yok olma riski bulunan delillerin tespitinin yapılmasının zaruriyeti vurgulandı.

Gönüllü avukatlar ve mühendislerden oluşan uzman heyetler gönüllü

Bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması için gerekli tedbirleri almanın ve cezasızlıkla mücadele etmenin devletin asli görevi olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Binlerce binanın yıkıldığı bir felakette delil tespiti yapılırken aynı zamanda depremzedelerin yeni evlerine bir an evvel kavuşabilmeleri için hızlı hareket etme ihtiyacı olduğu açıktır. İleride yapılacak hukuki başvurularda şüphelilerin ve kusur durumlarının tespiti için, gönüllü avukatlar ve mühendislerden oluşan uzman heyetler tarafından delil tespitinin enkaz kaldırma çalışmalarından önce, hemen şimdi yapılması zorunludur. Etkin bir soruşturma yürütülebilmesi için binlerce meslektaşımızla birlikte gönüllü olarak görev almaya hazırız.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Gündem Haberleri

  1. Türkiye sağlık turizminde zirveye yaklaşıyor: Hedef 10 milyar dolar gelir
  2. TBMM, 2002'den bu yana 2 bin 754 kanun teklifini yasalaştırdı
Sonraki Haber