Uçuş sırasında hayatını kaybeden pilotun acı anonsu! 'Kaptanımızı kaybettik'

THY Seattle-İstanbul seferi sırasında kaptan pilot İlçehin Pehlivan'ın hayatını kaybetmesi üzerine uçağı New York'a ikinci pilot ile yardımcı pilot indirmişti. O anlar, ikinci pilotun Boston Hava Trafik Kontrolörüne söylediği "Başlangıçta üç pilotumuz vardı ancak kaptanlarımızdan birini kaybettik" sözleriyle yansıdı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Geçtiğimiz günlerde, TÜRK Hava Yolları'nın (THY) TK-204 sefer sayılı TC-LGR kuyruk tescilli Seatle-İstanbul seferini yapan Airbus A350 uçağının kaptan pilotu İlçehin Pehlivan, sefer esnasında aniden bayıldı.

Olay nedeniyle uçakta bulunan doktor pilota ilk müdahaleyi kokpitte yaptı.

UÇUŞ ESNASINDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Yapılan tüm müdahaleye rağmen sonuç alınamayınca 59 yaşındaki İlçehin Pehlivan hayatını kaybetmişti.

Bunun üzerine uçağın ikinci pilotu, Boston Hava Trafik Kontrolörü ile irtibata geçerek durumu bildirdi ve New York Havalimanı'na acil iniş yapacağını deklere etti.

VEFAT ANONSU

Pilot İlçehin Pehlivan'ın hayatını kaybetmesinin ardından uçağın ikinci pilotunun, hava trafik kontrolörüne yaptığı bilgilendirmede, "Uçakta şu an bir kaptan pilotumuz ve bir yardımcı pilotumuz var. Başlangıçta üç pilotumuz vardı. Ancak bir kaptanımızı kaybettik. Şu an Jonh F. Kennedy'ye yöneliyoruz." sözleri kayıtlara geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Gündem Haberleri

  1. İstanbul'da sağlık çetesi 12 bebeği öldürdü: SGK'yı 1 milyar TL dolandırdılar
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sırbistan ile ticaret hacmi hedefimiz 5 milyar dolar
  3. Mustafa Sarıgül'den cezaevindeki suçlulara af talebi
Sonraki Haber