Yeniden görülen ‘futbolda şike kumpası’ davası mütalaaya gönderildi

FETÖ’nün ’futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle yeniden görülen 88 sanıklı davada mahkeme, dosyanın mütalaa hazırlanmak üzere savcılığa gönderilmesine hükmetti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ’futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle 88 sanığın yargılandığı davada, 4 Haziran 2021’de karar çıkmıştı.

Kararın ardından dosyanın gönderildiği İstinaf Mahkemesi, sair suçlar yönünden dosyada usulü eksiklikler olduğu gerekçesiyle kararı bozmuştu.

İstinaf Mahkemesi’nin usulen bozma kararı sonrası davanın yeniden görülmesine İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

YENİDEN GÖRÜLDÜ

Duruşmaya bir kısım sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile bağlandı.

Tutuksuz sanık Necati Keskin ve tarafların avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlanarak savunma yapan tutuklu sanık İlhan İşbilen, “Bu mahkeme daha önce benim hakkımda bir beraat kararı verdi ancak bu karar üst mahkemece incelenmesi sonucu ben tekrar tutuklandım. Benim hakkımda bu kararı veren İstinaf Mahkemesi'nin kararını değil, hakkımda beraat kararı veren mahkemenin kararını esas alıyorum. Ben 80 yaşında bir adamım, rahatsızlıklarım var.” ifadelerini kullandı.

DOSYA MÜTALAAYA GÖNDERİLDİ

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, eksik hususların giderilmesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, dava dosyasının mütalaa hazırlanmak üzere Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 35 yıldan 85 yıla kadar, kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın ise 35 yıldan 78 yıla kadar hapsi talep edildi.

İddianamede, eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu’nun da aralarında bulunduğu diğer sanıkların ise farklı suçlardan hapsi talep edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Gündem Haberleri

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekim ayında Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek
  2. Rusya Devlet Başkanı Putin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü
Sonraki Haber