Yılmaz Tunç'tan 'sosyal medya' açıklaması: Sapkın içeriklere soruşturma başlatıldı

İstanbul'da yaşanan vahşi cinayet sonrası gündeme gelen sosyal medya platformlarındaki sapkın içeriklere yönelik açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar başlatılmıştır." dedi.

Son günlerde yaşanan olaylar sonrası gözler sosyal medya platformlarına çevrildi...

Özellikle Discord gibi popüler mesajlaşma uygulamalarında yer alan kan donduran konuşmalar sonrası yetkililerden açıklama bekleniyordu.

Bu kapsamda, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"ADLİ SORUŞTURMALAR BAŞLATILMIŞTIR"

Bakan Tunç, sosyal medya platformalarında yer alan sapkın içeriklere soruşturma başlatıldığını bildirerek paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar başlatılmıştır.

Bu içerikleri çıkarmayan ve bu konuda alınmış yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları hakkında 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’ gereğince para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişimin engellenmesi yaptırımları kararlılıkla uygulanacaktır.

"HİÇ KİMSENİN AYRICALIĞI YOKTUR"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir Hukuk Devletidir. Toplumu suçtan korumak Hukuk Devletinin görevidir.

Ülkemizde yayın yapan ve milyonlarca kullanıcısı olan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarına ve kurallarına uymak zorundadır. Hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirlemeye, toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz.

Suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılığımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz.

Gündem Haberleri

  1. İsrail, yine Gazze'de şiddeti arttırdı:Cenazeleri toplayamıyoruz
  2. İsrail, Gazze'deki tek fırının un deposunu bombaladı!
  3. Netanyahu, Nasrallah'ın muhtemel halefi Safiyuddin'in öldürüldüğünü ileri sürdü
Sonraki Haber