Abdülhamid Han Sondaj Gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçti
Abdülhamid Han Sondaj Gemisi Karadeniz'deki yeni görevi için İstanbul Boğazı'ndan geçti.
Enerjide dışa bağımlılığı azaltmakta kararlı olan Türkiye, yurdun çeşitli bölgelerinde başlattığı arama, tarama ve sondaj faaliyetlerini sürdürüyor...
Taşucu Limanı'nda işlemleri tamamlanan Abdülhamid Han gemisi, yeni görevi için yola çıktı.
Türkiye'nin denizlerde doğalgaz arama çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla enerji filosuna eklediği yedinci nesil teknolojiye sahip 238 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki gemi, Karadeniz'de yeni keşifler yapacak.
İSTANBUL BOĞAZI'NDAN GEÇTİ
Karadeniz'e keşif için yola çıkan gemimiz, İstanbul Boğazı'ndan geçti.
Geminin geçişi gurur verici görüntüler ortaya çıkardı.
FİLONUN EN GÜÇLÜSÜ
Abdülhamid Han, hem teknik donanımı hem de fiziki özellikleriyle Mavi Vatan'da hidrokarbon arama çalışmalarına katılan filonun en güçlüsü olarak öne çıkıyor.
"HEDEFİMİZ 10 MİLYON HANENİN DOĞALGAZINI ÜRETMEK"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Abdülhamid Han Gemisi'nin Karadeniz'e uğurlanması sırasında yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:
Şu anda evlerimizde kullanılan doğalgazın bir bölümü Sakarya Gaz Sahası'ndan geliyor. 5,5 milyon metreküp günlük üretimimiz var. Bu yaklaşık 2,4 milyon hanenin evin doğalgaz ihtiyacını kendi gazımızla karşılanması demek.
Tabii o bölgede çok büyük bir rezerv var. Bizim Sakarya Gaz Sahası'ndaki üretimimizi çok hızlı bir şekilde artırmamız lazım. 2025 yılının ilk çeyreğinde hedefimiz bu 5,5'u neredeyse 10 milyon metreküpe yani neredeyse 5 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak hale getirmek.
10 milyon hane halkının ihtiyacını biz kendi gazımızla Karadeniz'de üretmiş olacağız.
"AKDENİZ'DEN ASLA VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ, MAVİ VATAN'A BİZ MASAL GİBİ YAKLAŞMIYORUZ"
Akdeniz bizim uzun dönemli petrol ve doğalgaz aramacılığında ilk lokasyonumuzdu.
Akdeniz'den asla vazgeçmiş değiliz. Birileri gibi Mavi Vatan'a biz masal gibi yaklaşmıyoruz. Mavi Vatan bizim denizlerdeki destanımız olacak.