Denizli'deki orman yangınında son durum

Denizli Merkezefendi'deki Başkarcı Dağı'nda üçüncü gününe giren orman yangınına müdahale sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü, yangının yerleşim yerlerine tehdit oluşturmadığını belirterek, sosyal medyada paylaşılan iddialara açıklık getirdi.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde Başkarcı Dağı'nın Künarlar mevkisinde 24 Ekim Perşembe günü saat 15.00 civarında başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.

Dumanları fark eden çevre sakinlerinin ihbarıyla olay yerine Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi.

Yangına ilk gün, havadan 2 uçak ve 1 helikopterle müdahale edildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki Başkarcı Dağı'nda çıkan orman yangını, üçüncü günde devam ediyor.

Alevlere müdahale devam ederken Orman Genel Müdürlüğü, yangının yerleşim yerlerine tehdit oluşturduğu ile ilgili sosyal medyada paylaşın videolar hakkında açıklama yaptı.

MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Denizli’de devam eden yangına gün boyunca 6 helikopter, 25 arazöz, 8 iş makinesi ve toplam 715 personel ile müdahale edilmiştir. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle çoğu yerde, yer ekipleri el aletleri ile yangının önüne şerit açarak mücadele etmektedir.

"YERLEŞİM YERLERİNE TEHDİT OLUŞTURMAMAKTADIR"

Arazi şartlarının karadan müdahaleye imkan vermediği noktalarda hava araçları gün boyu çalışmış, iş makineleri ile yol açma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Sosyal medyada yer alan, "Denizli'de devam eden yangına ait" olduğu iddia edilen görsellerin ise #Denizli'de devam eden yangınla ilgisi bulunmamaktadır. Yangın şu an için yerleşim yerlerine tehdit oluşturmamaktadır"

İç Haber Haberleri

  1. İstanbul'da otomobil, karşı şeritten gelen taksiye çarptı: 3 yaralı
  2. Ticaret Bakanlığı internet alışverişlerinde "kasım rüzgarı" için tedbirlerini artırdı
  3. Savunma sanayisine destek yağmuru: Duygu yüklü bağış mesajları
Sonraki Haber