Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda, 103 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Muhafaza ekipleri tarafından Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda 103 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı ekipleri, uyuşturucu ticaretiyle ilgili alınan bilgiler dışında emniyet güçleriyle birlikte bir operasyon düzenledi.

Bakanlık, Gümrükler Muhafaza ekipleri tarafından Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda, 103 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında yaptığı risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda, Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri bir uyuşturucu madde yakalamasına daha imza attı. Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen şüpheli bir tır mercek altına alındı. Yakın takibe alınan araç üzerinde detaylı arama gerçekleştirildi. Aramalar sonucu 103 milyon Türk Lirası değerinde kokain, metamfetamin ve ecstasy cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi." denildi.

"34 BİN 958 KAÇAK İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ"

Hamzabeyli Gümrük Sahası'ndan Türkiye'ye giriş yapmak için gelen bir tıra yönelik 2'nci operasyona ilişkin ise "Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince yapılan arama ve kontrollerde faturasız, belgesiz, beyan edilmeyen, ticari miktar ve mahiyet arz eden gümrüklenmiş değeri 390 bin 550 Türk Lirası toplam 34 bin 958 adet tıbbi ilaç cinsi eşya tespit edildi. Olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

İç Haber Haberleri

  1. Bitlis'te aç kalan ayılar yiyecek için araçlara saldırıyor
  2. Adana'da LPG deposundan 10 kilogram eroin çıktı
  3. Erzurum'da Jandarma SAK timlerinden Cumhuriyet'in 101'inci yıl dönümünde gösteri
Sonraki Haber